Home / Ličnosti / ROBINHO SE SMIJAO DOK JE GRUPNO SILOVAO DJEVOJKU Presuda za devet godina zatvora

ROBINHO SE SMIJAO DOK JE GRUPNO SILOVAO DJEVOJKU Presuda za devet godina zatvora

“NOVI PELE”, tako su danas 34-godišnjeg nogometaša zvali u tinejdžerskim danima.

Umjesto da postane nasljednik velikog prethodnika, nekada slavni nogometaš Santosa, Reala, Manchester Cityja, Milana i reprezentacije Brazila, sada igra za prosječni turski Sivasspor i nepravomoćno je osuđen na devet godina zatvora zbog brutalnog grupnog silovanja 22-godišnje djevojke.

Prema presudi koja čeka drugostupanjski pravorijek, Robinho je “pokazao apsolutni prijezir prema žrtvi dok ju je izlagao brojnim poniženjima i teškom seksualnom nasilju”.
Obrazloženje presude za zločin u kojem je uz Robinha sudjelovalo još pet silovatelja i koji je izvršen 22. veljače 2013. u noćnom klubu u Milanu, objavila je talijanska novinska agencija ANSA. U njemu se otkriva niz gnjusnih detalja nedjela za koje su na po devet godina zatvora osuđeni Robinho i samo jedan počinitelj Ricardo Falco, dok identitet preostale četvorice nije poznat.
Sud u Milanu u studenom prošle godine prvostupanjskom presudom kaznio je navedenu dvojicu zbog “seksualnog napada i grupnog silovanja” djevojke u poznatom noćnom klubu u Milanu. Brazilski nogometaš tada je igrao za AC Milan.
Robinho pravomoćnost presude čeka na slobodi, usprkos tome što je osuđen za težak zločin. U pritvoru nije zato što brazilski zakon brani izručenje državljana te zemlje u drugu državu, a u vrijeme izricanja presude Robinho je bio u Brazilu.
Sutkinja koja je predsjedala vijećem koje je donijelo presudu, u obrazloženju odluke navodi da je donesena nakon “detaljne procjene osobnosti oštećene i počinitelja nedjela”.
Zločinu je prethodila rođendanska zabava u mondenom milanskom Sio Cafeu. Žrtva je bila tamo s dvije prijateljice na rođendanskoj zabavi, kada je vidjela Robinha sa suprugom i njegove prijatelje, za koje je potvrdila da ih zna od ranije. Njeno društvo tada je otišlo, a Robinho je ženu s kojom ima dvoje djece (mlađi sin tada mu je imao tek godinu i deset mjeseci) odveo kući, nakon čega se vratio u klub.
Silovatelji su tada djevojci nudili alkohol sve dok, kako tvrdi “nije postala nemoćna oduprijeti im se.” Nakon toga su je, potvrđeno je rekonstrukcijom, odveli u ostavu noćnog kluba i tamo “iskorištavajući njeno pijano stanje, s njom izvršili brojne i uzastopne seksualne odnose, usprkos negodovanju žrtve.”
Prema presudi, Robinho i Falco pokazali su “potpuni prijezir prema mladoj ženi, podvrgli je brojnim ponižavanjima i činovima teškog seksualnog nasilja.”
U obrazloženju nadalje piše da su pri tome komunicirali “hladno i bešćutno, pri čemu su pokazali nepogrešive znakove nedostatka morala i suosjećanja prema žrtvi. Optuženici su se pri tome nekoliko puta glasno smijali i tako dodatno pokazali potpunu nebrigu za stanje u kojem je žrtva.”
Sud je prihvatio nalaze ginekološkog i psihijatrijskog vještačenja žrtve, prema kojima su na njoj vidljivi fizički znakovi i psihičke posljedice silovanja. “I tijekom njenog svjedočenja bilo je evidentno da je traumatizirana, govori tiho i osjeća stid zbog svega što je prošla.”
Robinhova obrana temelji se na tome kako nema dokaza da žrtva nije pristala na seks i da je dobrovoljno konzumirala alkohol. Nogometašev odvjetnik na sudu je pročitao izjavu njegovog klijenta u kojoj tvrdi da se ne osjeća krivim zbog djela za koje je nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora.
Index.hr
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)