Home / Ličnosti / SVI SE PITAJU JE LI ON NORMALAN: Evo kako Trump namjerava riješiti problem masakra u američkim školama

SVI SE PITAJU JE LI ON NORMALAN: Evo kako Trump namjerava riješiti problem masakra u američkim školama

Američki predsjednik Donald Trump nagovijestio je kako bi riješio problem i spriječio masakre poput prošlotjedne masovne pucnjave u srednjoj školi na Floridi.

Američki predsjednik Donald Trump nagovijestio je kako bi naoružavanje nastavnika moglo pomoći da se spriječe masakri poput prošlotjedne masovne pucnjave u srednjoj školi na Floridi.
Trump je izrazio potporu toj ideji tijekom emotivnog susreta u Bijeloj kući s učenicima koji su preživjeli pucnjavu i jednog roditelja čije dijete nije.

“Ako biste imali nastavnika…koji je vičan vatrenom oružju, to bi moglo okončati napad vrlo brzo”, rekao je Trump, priznajući da je ideja sporna.

Sastanak s učenicima

Sjedio je usred polukruga u državnoj blagovaonici Bijele kuće napeto slušajući dok su učenici plakali i pozivali na promjene. Obećao je poduzeti mjere da se poboljšaju provjere onih koji kupuju vatreno oružje.

Na sastanku je bilo šest učenika iz srednje škole Marjory Stoneman Douglas iz Parklanda na Floridi u kojoj je naoružani muškarac ubio 17 učenika i nastavnika 14. veljače poluautomatskom puškom AR-15 u drugom napadu po broju ubijenih u nekoj američkoj javnoj školi.

“Ne razumijem zašto još uvijek mogu ući u prodavaonicu i kupiti ratno oružje, jednu AR”, rekao je Sam Zeif (18) jecajući.

“Molim vas, molim vas ne dozvolimo da se ovo ikad više dogodi”, rekao je Zeif.

“Puka priča”

Andrew Pollack, čija je kći Meadow Pollack (18) ubijena je viknuo: “Trebala je biti jedna školska pucnjava i mi smo to trebali riješiti. Bijesan sam jer moju kći neću ponovno vidjeti”.

Trump je rekao kako će njegova administracija istaknuti provjere i duševno zdravlje onih koji kupuju vatreno oružje u nastojanju da se škole učine sigurnijim.

“Bit ćemo vrlo čvrsti u provjerama, jačamo provjere, i stavljamo snažan naglasak na mentalno zdravlje”, rekao je Trump.

“Neće biti samo puka priča kao što je bilo u prošlosti”, rekao je.

Trumpova potpora bilo kakvom postrožavanju zakona o vatrenom oružju značit će promjenu za tog republikanca kojega je Nacionalna udruga vatrenog oružja podržala tijekom predsjedničke kampanje 2016, prenose agencije..

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

DF izlazi iz opozicione hladovine i primiče se SDA

U Demokratskoj fronti (DF) sve je glasnija struja koja misli da ne treba više sjediti …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)