Home / Vijesti / Svijet / TEHERAN SASVIM OZBILJAN: ”Na najmanju ludost Izraela, Tel Aviv ćemo pretvoriti…”

TEHERAN SASVIM OZBILJAN: ”Na najmanju ludost Izraela, Tel Aviv ćemo pretvoriti…”

“Kao odgovor na najmanju ludost ovog režima, Teheran će Tel Aviv pretvoriti u prah i pepeo”, bio je odgovor izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu od strane Mohsena Rezaija, tajnika Vijeća svrsishodnosti sustava Islamske Republike Iran, jednog od najutjecajnijih tijela u zemlji…

Iranski dužnosnik je u razgovoru za libanonsku televiziju Al-Manar odbacio “nepromišljene izjave Netanyahua protiv Irana”, koje je premijer izraelskog režima dao na 54. Konferenciji o sigurnosti u Münchenu. “One su dio igrokaza i njihove infantilne igre, rekao je Rezai.

Izraelski premijer je zaprijetio Iranu izravnim akcijama, nakon što prikazao nešto što je trebalo biti dio iranske vojne bespilotne letjelice, koju su izraelske snage navodno oborile prije tjedan dana, dok je letjela iznad okupiranog dijela sirijske Golanske visoravni.

“Planovi izraelskog režima i Sjedinjenih Država često rezultiraju promašajima, jer ne poznaju Iran i sve veću snagu otpora. Ustvari, obaranje izraelskog zrakoplova F-16 od strane sirijske vojske je znak nove realnosti”, dodao je Mohsen Rezai.

I Teheran i Damask su zanijekali da je dron koji je letio nad Golanom iranskog podrijetla. Osim toga, iranske vlasti podsjećaju da njihova zemlja na zahtjev Damaska šalje vojne savjetnike sirijskim snagama za borbu protiv terorizma.

Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif u nedjelju je optužbe Netanyahua nazvao neutemeljenima, a “cirkus s komadom drona ne zaslužuje ni odgovor”.

 

(Logicno.com/Nermin N.)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)