Home / Vijesti / BiH / Bačena eksplozivna naprava na diskoteku Mirsada Kukića u Banovićima, ima povrijeđenih

Bačena eksplozivna naprava na diskoteku Mirsada Kukića u Banovićima, ima povrijeđenih

Za Klix.ba je potvrđeno da je uviđaj na mjestu događaja sinoć prekinut te da će danas biti nastavljen.

Kako saznajemo, u eksploziji je jedna muška osoba lakše povrijeđena te joj je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja u Banovićima nakon čega je puštena na kućno liječenje.

Jake policijske snage i dalje se nalaze na području Banovića, a u ovu općinu sinoć su kao pojačanje stigli i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a TK iz Tuzle.

Inače, sinoć se u centru Banovića okupilo oko 100 mještana koji su zabrinuti za svoju sigurnost nakon napada na diskoteku koja je u vlasništvu Mirsada Kukića, nekadašnjeg predsjednika KO SDA TK koji je s ove pozicije smijenjen prije nekoliko dana.

Zasad nepoznata osoba na diskoteku je bacila eksplozivu napravu, odnosno bombu u vrijeme kada je imenovana nova Vlada TK na čelu s premijerom Jakubom Suljkanovićem. On je u premijersku fotelju zasjeo nakon unutarstranačkog raskola u SDA koji političku scenu potresa već nekoliko dana.

Ovaj raskol za posljedicu je imao smjenu Vlade TK i premijera Bege Gutića kojima je nakon cjelodnevne rasprave u Skupštini TK izglasano nepovjerenje.

Za ovaj potez Gutić je javno prozvao predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i Mirsada Kukića koji su, kako je naveo, u četvrtak uvečer u Sarajevu dogovorili njegovu smjenu.

Klix
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)