* Jesu li zreli pevači spremni da prihvate kritiku?

– Svi takmičari žele da čuju stručno mišljenje, a samim tim su, verovatno, spremni da usvoje određene sugestije. Za to imamo mnogo primera, jer je veliki broj njih započeo ozbiljnu diskografsku karijeru.

* Za razliku od Žike Jakšića koji ne krije emocije pred kamerama, vašu suzu još nismo videli. Znači li to da vas niko dosad nije dovoljno ganuo?

– Svaki čovek reaguje na svoj način, jer smo svi mi različiti. To što nisam uhvaćen na delu, ne znači da zapravo nisam dirnut nečijom interpretacijom. Mnogo puta mi se desilo da budem ozbiljno zaprepašćen, u najpozitivnijem smislu, nastupima naših pevača.

* Kada je ostvarenje životnog sna u pitanju, igra li vreme bitnu ulogu?

– Za neke stvari u životu je definitivno kasno, ali opet moram da se pozovem na svetle primere, kad su ljudi u veoma zrelim godinama započeli i ostvarili ozbiljnu karijeru. Mnogi su već izdali svoje diskografske prvence, singlove i snimili albume, i na taj način su dokazali da za neke stvari nikad nije prekasno.

* Smatrate li da je današnja muzička scena prezasićena?

– Televizija je pre svega komercijalna institucija i da takvi programi nisu najgledaniji, ona ih ne bi ni proizvodila. Bez obzira na broj novih imena koja se pojavljuju, svedoci smo toga da je samo mali broj njih napravio veći uspeh, što je dokaz da tržište samo određuje ko je odabrani. Danas imamo veću ponudu, pa se i izbori lakše prave.

* Kakav pevač nam nedostaje?

– Često su sjajni izvođači neharizmatični, i obrnuto. Međutim, na pevanju mnogo više može da se radi nego na harizmi. Najbolje je kada izvođač poseduje oba kvaliteta, a dokaza za to imamo na tržištu otkad ono postoji. Bez obzira na ogromnu ponudu i dalje nismo dobili pravog naslednika Zdravka Čolića, Svetlane Ražnatović, Lepe Brene, Ane Bekute, kantautora poput Đorđa Balaševića, Bore Čorbe, Bajage…

* Veliku popularnost beleži i muzičko takmičenje za najmlađe. Da li je potrebno boriti se za svoje parče slave od malih nogu i put do zvezda utabati još kao dete?

– Izuzetno je bitno kako se radi sa mališanima i prilagoditi program njihovim godinama. Uostalom, najveće svetske zvezde birane su upravo u najranijem uzrastu, a među njima su Bijonse, Kristina Agilera i drugi poznati pevači.

OSTVARIM SVE ŠTO ZAMISLIM

* ČESTO ste u društvu onih kojima je cilj da postanu ime u svetu muzike, a kako ste se vi na tom polju već ostvarili, o čemu sad maštate?

– Ne sanjarim. Uglavnom odmah počinjem da radim na realizaciji onoga što želim da ostvarim. U poslednje vreme sam se posvetio pisanju malo ozbiljnije poezije, a ne samo stihova za numere koje se kasnije pevaju. Napisao sam svoj prvi pozorišni komad i gotovo da sam završio i prvi filmski scenario. Sve više se bavim primenjenom muzikom, a radio sam je za nekoliko igranih filmova, seriju “Komšije”, dokumentarni format “Lepa Brena i godine Slatkog greha”, a u planu je i autorski album dečje muzike – kaže naš sagovornik i ističe da je ponosan na svaki dosadašnji profesionalni poduhvat.