Home / Vijesti / Regija / VIDEO Dva Hrvata zatočila 59 Kineza, obećali im laku i legalnu zaradu pa ih zatočili i tjerali da za njih varaju ljude

VIDEO Dva Hrvata zatočila 59 Kineza, obećali im laku i legalnu zaradu pa ih zatočili i tjerali da za njih varaju ljude

U 11 SATI počela je press konferencija na kojoj je policija izvijestila o velikoj policijskoj akciji u kojoj su dva Hrvata i dva Kineza 59 kineskih državljana držala zatočenima i tjerala ih da za njih čine računalne prijevare.

Kineski državljani bili su zatočeni u dvije kuće na širem zagrebačkom području, u jednoj od 800 kvadrata zatečena su 42 kineska državljana, u drugoj od 400 kvadrata zatečeno je 19 kineskih državljana. Od te brojke, dva Kineza bili su čuvari i radili su za Hrvate koji su vodili operaciju.

48-godišnji Hrvat je osumnjičen da je unajmio dvije navedene kuće koje su bile opremljene tek minimalnim uvjetima potrebnima za stanovanje, dok je drugi, 51-godišnjak s područja Zagreba, žrtve dovezao u Republiku Hrvatsku. Namamili su ih obećanjima o lakoj i legalnoj zaradi, a onda su ih zatočili, oduzeli dokumente i tjerali da za njih vrše računalne prijevare.

Kako je prije dva dana objavljeno u slovenskim medijima, slovenska policija razotkrila je međunarodnu zločinačku organizaciju koja se bavi trgovinom ljudima te je strane državljane prisilila da rade u ilegalnim pozivnim centrima diljem svijeta.

Uskoro opširnije..

Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)