Home / Vijesti / BiH / Ne sviđa vam se HRT-ov ludi doček sa Škorom? Evo kako je novogodišnji program izgledao u Jugoslaviji

Ne sviđa vam se HRT-ov ludi doček sa Škorom? Evo kako je novogodišnji program izgledao u Jugoslaviji

DANAS nas na HRT-u čeka “ludi doček” sa Škorom, uz red mise i red filmova, a kako je to izgledalo prije 30 godina, odlučili smo se prisjetiti u suradnji s Yugopapirom.

U pješčanom satu ove, 1987. godine, sipe posljednja zrnca, teku posljednje minute. Malo tko zna što ga točno čeka kad počne odbrojavanje 1988., niti je to sada u trenucima užurbanih priprema za “najluđu” noć osobito važno. Najduhovitiji slogan 1987 – Već nam je danas bolje nego što će nam biti sutra – uzmaknut će čak i pred tako nevažno-važnim sitnicama, kao što su purice ili sarma, vino ili šampanjac, kojih se ovom prilikom neće odreći ni jedna državna ili obiteljska ekonomska rezolucija za iduću godinu.

Zaslužili smo predah, zaslužili smo veselje, zaslužili smo opuštanje, pjesmu, druženje… Neka barem noćas bude veselo, poslije ćemo se već nekako snaći! Nigdar ni tak bilo… kao što bi rekao uvaženi Petrica Kerempuh.

Najširi, najutjecajniji i, kažu, najmoćniji medij – Televizija (s velikim T) – pobrinula se i ove godine da unese zabavu u domove sviju nas koji nećemo moći provesti novogodišnju noć vani, u hotelima i restoranima. Takvih će, po svemu sudeći, biti više nego ikad.

Teško je sve zadovoljiti, baš svaki TV-ukus, ali – očigledan je trud uložen ne bi li se milijuni gledalaca što udobnije osjećali u novogodišnjoj noći.

Udruženi TV-centri Zagreba, Beograda, Sarajeva, Novog Sada i Titograda – ispunit će Prvi i Drugi program posljednjih četiri sata Stare i pet prvih sati Nove godine pjesmom, svirkom, šalom, dosjetkom, vicom, filmskim i serijskim programom, domaćim i uvoznim TV-spektaklom. Nosilac je Prvog programa – Televizija Zagreb; Drugi program “sredila” je Televizija Sarajevo.

20:45 – “Šampanj, šampanj”: Gala u Mimari

U Muzeju Mimara u Zagrebu, režiser Eduard Galić snimio je novogodišnju emisiju “pjenušavog” naslova “Šampanj, šampanj”. Cijela je emisija, kaže urednica Ana Marija Dorčić, zamišljena kao gala-primanje uoči novogodišnjeg plesa i novogodišnje noći, a za što svečaniji ugođaj osobito se pobrinula kostimografkinja Snježana Vego, čije će večernje haljine i toalete izmamiti mnoge uzdahe. Prekrasni ambijenti Muzeja Mimara pravo su mjesto za takvu emisiju koja je uvod u novogodišnje slavlje.

Pošto će baletni ansambl HNK sa solistima Irenom Pasarić i Ostojom Janjaninom otplesati veliki valcer iz Straussove operete “Šišmiš”, prva će na gala-primanje stići primadona Radmila Bakočević koja će otpjevati “Vilinu pjesmu” iz operete “Vesela udovica”. Namjera je autora emisije i bila da nam poznate operne pjevače predstave u novom svjetlu, pa se svi oni prvi put javno pojavljuju kao – interpretatori operetnih arija.

Na novogodišnje gala-primanje zatim stiže Dubravka Zubović koja će otpjevati ariju iz “Grofice Marice”. Partner će joj u sljedećoj točki biti Zrinko Sočo, u duetu iz iste operete. Cynthia Hansell-Bakić, inače Amerikanka angažirana u splitskom HNK, interpretirat će Adelinu ariju iz operete “Šišmiš”.

Drugi dio emisije rezerviran je samo za muški dio opernog tima – iz zemlje, ali i iz svijeta! Riječ je o posebnom gostu te emisije, Borisu Martinoviću, Zadraninu koji živi i radi u SAD, a njegova pjesma do emitiranja – ostaje mala tajna. Nakon njega, pjevaju Hrid Matić (arija iz “Zemlje smiješka”), Ferdinand Radovan (arija svinjara Župana iz “Baruna Ciganina”) i ponovno Zrinko Sočo (“Kad sam nekoć bio čardaš-kavalir” iz “Grofice Marice”).

Kraj je rezerviran za plesače koji se, osim na početku, pojavljuju i u drugim točkama. U koreografiji Miljenka Vikića, izvest će nekoliko plesnih brojeva iz opereta, kao što je potpuri valcera iz “Vesele udovice”, kankan itd.

Novogodišnji “Šampanj, šampanj” (to ističu njegovi autori) prva je emisija snimljena u novootvorenom Muzeju Mimara u Zagrebu. Prekrasna velika dvorana, u kojoj se zbiva i najveći dio gala-primanja, ali i ostali izložbeni prostori s vrijednim umjetninama – bili su pravi izazov scenografu emisije Draganu Brozu.

U glazbenoj su pratnji iskusni Zagrebački simfoničari RTZ pod ravnanjem maestra Zorana Juranića, pa cijela emisija glazbom, melodijom i izborom izvođača – zapravo može biti prikazana i u drugim svečanim prigodama.

21:30 – “Bolji život”: Stranac u (novogodišnjoj) noći

“Bolji život” ponovo se vraća na male ekrane, i to u novogodišnjoj noći. Izvanredne Popadiće i stalnu glumačku momčad ovaj će put pojačati francuski glumac Alain Noury koji je donio i malo osvježenje na snimanju ove epizode.

Dogodovština prilikom snimanja jedne scene u studiju TV Beograd u Košutnjaku, sa simpatijama se prepričava, a vezana je za Marka Nikolića i Alaina Nouryja što se izvanredno uklopio u ekipu.

– Dvije smo scene zbog Nouryja morali nekoliko puta vraćati. U jednoj se počeo šaliti na naš način, a pri snimanju druge – čim me ugledao, stao se smijati, pa smo morali napraviti kraću pauzu. To mi je vrlo godilo, jer znači da je Giga podjednako smiješan i Francuzu, i to profesionalnom glumcu! – priča Marko Nikolić.

Alain Noury je dosad glumio samo na filmu i to mu je prva uloga na televiziji:

– Drago mi je što sam ponovo u Jugoslaviji i što ću sudjelovati u “Boljem životu” koji me podsjeća na Moliereove komedije. Dobro sam se uklopio, glumačka je ekipa izvanredna, a koliko se god vaši glumci poistovjećuju s junacima serije, toliko su slični problemi prisutni i u Francuskoj.

Evo i kraćeg sadržaja “Boljeg života” u najluđoj noći: U Giginom poduzeću slavlje je počelo još u ranim prijepodnevnim satima. Nitko ne misli o poslu, svi se predaju dobrom raspoloženju i veselju. Dakako, to nije ništa novo kad je u pitanju naš čovjek, ali sve je to veoma strano poslovnom partneru iz Francuske (Alain Noury), koji na službeni poziv stiže u poduzeće, ali ne može početi razgovore jer njegova poslovnog prijatelja Biberovića nigdje nema. Francuz kreće u potragu za Biberovićem, obilazi kancelarije i ne može se čudu načuditi: u jednoj se pije i nazdravlja, u drugoj priprema pečeni odojak, u ostalima ista slika – svagdje slavlje! Dakako, Francuzu, kad već od posla nema ništa, ne preostaje ništa drugo nego da se pridruži veselju.

Giga se već u poduzeću dobro “nalio” i tako “mokar” stiže kući, a to, dakako, Emilija neće razumjeti. Ipak, “najluđa noć” čini čuda, pa će Emilija i Giga zajedno zaplesati i zapjevati. Saša će Novu godinu dočekati sa suprugom, koja se radi proslave vraća sa specijalizacije. Tu su i punica i tast, a Violeta će noć provesti sa svojim doktorom…

Kao i dosad, novogodišnja epizoda “Boljeg života” trajat će 50 minuta. Junake serije ponovo ćemo vidjeti prije ponoći, kada će gledaocima poželjeti “bolji život” u novoj godini.

22:10 – “Pjesmu pjevam”: Narodnjaci kolo vode

Sredinom prosinca, ljubitelji novokomponiranih pjesama i najatraktivnijih izvođača toga žanra pohrlili su u novu zagrebačku sportsku dvoranu, u košarkaški centar Cibone, jer su organizatori obećavali sjajan spektakl. Obećavali su ono najbolje što se u novokomponiranoj narodnoj pjesmi može u Jugoslaviji danas ćuti i, dakako, vidjeti.

Stjecajem nekoliko organizacijskih grešaka, a naveliko se govorilo i o mutnim menedžerskim poslovima, bučno najavljivani spektakl ispušta se kao probušeni balon, ali je priredba ipak održana zahvaljujući ponajviše pravim profesionalcima koji su se odazvali i na svojim leđima iznijeli program.

Voditelji Snežana Savić i Kićo Slabinac, pjevači Lepa Brena sa svojom grupom, Vera Svoboda, Hanka Paldum, Nada Obrić, Dušan Dančuo, klapa Trogir, Halid Bešlić, Radoslav Rodić Roki, Nedžad Salković i nekoliko drugih – izvlačili su kestenje iz vatre. Razbješnjena publika, koja je platila skupe ulaznice, a za to dobila okrnjen program, ipak se na kraju smirila, zadovoljna nastupom onih koji nisu iznevjerili.

Televizija Zagreb od samog je početka pobrinuvši se i za uređenje scene (dvije pozornice, televizijska rasvjeta, dvoja reportažna kola s devet kamera…) željela snimiti u živo cio program pod nazivom “Pjesmu pjevam” i emitirati ga za doček Nove godine. Rečeno – učinjeno, kamere su postavljene u dvoranu Cibone, televizija je angažirala atraktivne voditelje, Kiću Slabinca i Snežanu Savić. I, napokon, televizija se morala zadovoljiti onim što je koncert pružio.

Rezultat je toga snimanja i večerašnja emisija “Pjesmu pjevam” za novogodišnji TV-doček. Vidjet ćemo je kao skraćenu snimku od tridesetak minuta.

22:40 – “Pjesma Jugovizije”: Nek’ pobijedi tko je gori!

Pjesma Jugovizije predstavit će jugoslavenskim gledaocima desetak najuglednijih europskih pjevačko-zabavljačkih zvijezda, kao što su Tomasec Ivicci, Süserl Dindrlein, Micos Jevremopulos, Bebita Dolorosa, Seid Vajtalu, Brenda Goodlooking & Sweet Sin, Kalte Platte Bruder, Chere La Douce…

Nikada čuli za njih!? Ne očajavajte, ne gasite televizor, napregnite maštu! Iza tih zvučno-komičnih imena, od kojih su neka uistinu majstorski prevedena na strane jezike, kriju se (u istom redoslijedu): Tomislav Ivčić, Ljupka Dimitrovska, Miki Jevremović, Bebi Dol, Seid Memić Vajta, Lepa Brena (može i Brenda The Beautiful) i Slatki greh, Hladna braća, koju čak ni kao Kalte Platte – ne bi trebalo staviti na novogodišnji tanjur, Slađana Milosević i Novi fosili.

Novi fosili jedini se pojavljuju pod svojim pravim imenom jer zastupaju Jugoslaviju na galana-tjecanju Evroutopije (kako se emisija radno zvala) odnosno Jugovizije – naziv pod kojim će biti emitirana. Dodamo li tome samo jedan stih, sve će postati jasno:

“Noćas se bitka za nagradu bije, u zemlji što još pobijedila nije, kojoj u pjesmi je jedini spas što znači: tu kod nas! Nek’ se noćas pjesma ori! Nek’ pobijedi tko je gori!”

Eurovizija, to nama tako privlačno i – barem kad je o pobjedi riječ – nedostižno natjecanje za najbolju europsku pjesmu, našla se na novogodišnjem meniju autora Ivice Krajača u dobrano izmijenjenom, satiričko-zabavnom, čak pomalo ujedljivom tonu. Pišući scenarij za svoju glazbenu parodiju, ne znamo je li se Ivica Krajač rukovodio vječnim žirijevskim nadmetanjem, biznisnim diskografskim grotlom ili neslavnim glasanjem jugoslavenskog žirija prilikom nastupa Novih fosila na posljednjem eurovizijskom natjecanju pjesmom “Ja sam za ples”, ali vjerujemo da je posrijedi baš to. Novi fosili, naime, pojavljuju se kao domaćini Jugovizije, kao žiri, te kao voditelji programa u kojem svatko od najavljenih pjevača pjeva svoj domaći hit na stranom jeziku. Pojavljuju se Fosili i kao predstavnici Jugoslavije, ali – nagradu opet ne dobivaju…

S obzirom na to da je – s izuzetkom Tomislava Ivčića – u nas rijetko čuti domaće hitove na stranim jezicima, prilika je to ne samo da se nasmijemo nego i da pokrenemo sve moguće video i Hi-Fi aparate i kasete (za porijeklo ne pitamo!) jer – tko zna kada ćemo ih opet čuti u istom izdanju!

Da vam napravimo zazubice! Tomislav Ivčić pjeva pjesmu “Večeras je naša fešta” na talijanskom (predstavnik je Italije), Ljupka Dimitrovska (Austrija) izvest će na njemačkom “Čibu-čiba”, Miki Jevremović (Grčka) pojavit će se s “Grkinjom” na njezinu jeziku. Bebi Dol (Španjolska) izvodi svoj hit “Rudi” na španjolskom, Vajta “Azru” na turskom, Lepa Brena i Slatki greh okušat će se na engleskom kao predstavnici Velike Britanije (nismo uspjeli saznati koji će svoj hit otpjevati), Hladna braća zastupaju Izrael pjesmom “Ljubi me na Ibizi” na hebrejskom (!), a Slađana Milošević (Francuska) osvajat će gledaoce svojom pjesmom “Miki” u – ritmu kankana.

Sve to dobrano začinjeno humorističkim video spotovima kojima se predstavljaju zemlje sudionice, s mnogo parodije, smijeha… Zabavite li se – emisiju su režirali Darko Vernić i Anton Marti, a urednik je programa Mario Bogliuni.

23:10 – “Pod sjajem zvijezda ove noći”: Parada zadnjeg sata

Koliko su prethodne emisije svečanog TV-programa – zvuci polke, valcera i operetni ugođaj, zatim zavrzlame popularne porodice Popadić ili vragolije Novih fosila i njihovih zabavnoglazbenih kolega, pa napokon i cijeli buket novokomponiranih pjesama s pjevačkom “vrhuškom” – dosad uspjeli razonoditi najveće TV-gledalište, koje dočekuje 1988, pitanje je ukusa i osobne mjere svakoga gledaoca, ali, treba pretpostaviti da sada dolazi – ono pravo! Novogodišnja parada zvana – “Pod sjajem zvijezda ove noći”!

Spektakl! Program za najrazličitije ukuse, dobi, sklonosti, program pjesme, šale, susreta s najpoznatijim osobama i imenima malih i velikih ekrana, kazališnih scena i estradnih pozornica. Koga li tu sve neće biti!

Novogodišnja bi parada trebala biti kulminacija novogodišnje TV-zabave. Uvodna će slika otprve biti nekako prepoznatljiva onim gledaocima koji TV-program pamte još od onog eksperimentalnog crno-bijelog razdoblja. Kako i ne bi, paradu će najaviti TV-veterani zagrebačkog televizijskog voditeljstva – Sanda Langerholz i Ivan Hetrich. U ovoj su noći, naime, moguća svakakva iznenađenja. I dok polako teče poznata filmska melodija “Jedan čovjek i jedna žena”, Sanda će se prisjetiti njihove davne zajedničke emisije: “Kad bi dani mogli nekako da stanu – i da se vratimo u naš ‘Ekran na ekranu'”…

No, za sjetu nema vremena, a nije ni prigoda! Već teku novi prizori, pratimo nova lica, tempo, tempo, a polako (mnogima sve brže) istječe još jedna godina…

Emisija nudi i obećava razna iznenađenja. Naprimjer, u “Dallasu” – američkoj TV-trakavici, ovaj put na naš način – staroga će Jocka, glavu porodice Ewing, zaigrati Relja Bašić, zločestoga JR-a Milan Gutović. Miss Ellie bit će Sanda Langerholz, Sue Ellen Tereza Kesovija. Bobby će biti Bogdan Diklić, Pamela Suzana Mančić, Lucy Ksenija Pajić, a Alana Byma igrat će Aljoša Vučković. Uloga Dustyja dodijeljena je Vladimiru Savčiću Čobiju, kojega zaista dugo nije bilo. Jednoga će se trenutka tu pojaviti i Dragan Bjelogrlić, ali će na vrijeme saznati da se našao u pogrešnoj seriji. A što svi oni rade u “Dallasu”, neka kaže jedan od uvodnih stihova scenarista Dejana Patakovića: “Tu se pjeva, svađa, miri – pa tko hoće, nek zaviri!”

I upozorenje za one koji ne propuštaju nijednu epizodu Dallasa: I “naš” će “Dallas” ići u nekoliko nastavaka koji će biti razdvojeni glazbom, pjesmom, šalom i još ponekim iznenađenjem. Naprimjer – Uličnim pjevačima! Neviđenim kvartetom, okupljenim samo za tu priliku. Je li to moguće? Da, u kvartetu su: Helga Vlahović, Milovan llić Minimaks, Oliver Mlakar i Mladen Delić. Da, i to je moguće!

Glazba svira “Fascination”, a oni, odjeveni u smokinge s leptir-kravatama (Helga u večernjoj toaleti), pjevuše zajedno… Situacija (i “obleka”) mijenja se kada se svaki od njih nađe u ulozi solista, kad Helga izvodi “Pomagajte drugovi”, Oliver imitira drugog Olivera pjevajući “Skalinadu”, Minimaks vapi “O, moj Saša”, a Delić ponavlja “Da l’ je moguće” (na temu Tome Zdravkovića).

Autori parade (učinjene zajedničkim snagama TV Zagreb i TV Beograd) neprekidno miješaju karte i izbacuju – nove adute!

Pazi sad! Red pjesme, red šale, “Dallasa”, pa red parova! Aduti su jaki. Iza već spomenutog para Langerholz-Hetrich, kroz novogodišnju paradu defilira još nekoliko parova sastavljenih od najpoznatijih ličnosti našeg kazališta, filma, estrade… Mirjana Karanović – Frano Lasić, Ksenija Pajić – Bogdan Diklić, sestre Begović Ema i Mia – Milan Štrljić (znamo, valjda, što je par, ali ovaj trio samo potvrđuje pravilo!), pa Milena Dravić – Relja Bašić, Dubravka Ostojić – Aljoša Vučković i na kraju, već u samoj odjavi, Helga Vlahović – Oliver Mlakar. Parovi, dakako, imaju svoju ulogu, svoj zadatak – da svojim skečevima podignu raspoloženje i zabavu.

Jedan od “udarnih” blokova naziva se – “Goli život”. Još jedna parodija, ovaj put na – “Bolji život”. Ukratko, bračnom paru (Nela Eržišnik i Đuro Utješanović) dolaze u Zagreb rođaci iz cijele Jugoslavije: iz Crne Gore (Zdenko Jelčić), iz Slovenije (Mladen Crnobrnja), iz Srbije (Žika Milenković), iz Bosne (Zijah Sokolović), iz Makedonije (Angel Palašev), iz Vojvodine (Ivan Hajtl), iz Kosova (Branislav Petrušević). Svaki od rodbine, dakako, trebao bi “izvaliti” nešto zbog čega će se gledalište smijati “od uha do uha”.

A Ulični pjevači uskaču i povremeno pjevaju “Fascination” (Očaravanje)…

Neprekidno se i dalje miješaju karte, a odgovorni urednik Mario Bogliuni i redatelj Stanko Crnobrnja svako malo “kao iz rukava” vade adute. Među njima su i pjevačke “zvijezde ove noći”: Tereza, Mišo Kovač, Neda Ukraden, Lepa Brena, Doris Dragović, Massimo Savić, Oliver Dragojević, Radojka Šverko, Josipa Lisac, Marina Perazić, Magazin… Svatko izvodi ono što najviše cijeni.

I malo-pomalo, pješčanom satu u gornjem dijelu ponestaje pijeska. Posljednja se zrnca 1987. prosipaju u 1988. i (zar već?) – dolazi nekoliko minuta za čestitke i poljupce. (Ne samo na Balkanu, već širom svijeta toga se trenutka gase svjetla!) S malog ekrana i dalje sija svjetlost. Sve do jutarnjih sati…

00:03 – “Hej, haj, zdignimo čaše!”: Tambure u starom mlinu

Što se očekuje od TV prvih nekoliko minuta nakon ponoći kad se stišaju emocije, izgrle supruzi i drugovi, kad sjednu čestitari? Pjesma i ples! Pjesma svima znana i svima draga, glazba koja će dirnuti u srce i pokrenuti svakoga, čak i one najusamljenije koji i nemaju drugog pokraj sebe – osim televizora. Dobro je to shvatio Božo Potočnik pripremajući scenarij za prvu novogodišnju emisiju “Hej, haj, zdignimo čaše”, čijih nas tridesetak minuta trajanja vodi preko svih republičkih, lokalnih, državnih i inih granica od Jugoslavije do Kalifornije i Meksika, Mađarske …

U starom mlinu, takvom kakav i inače jest – sa svim drvenim klupama, stolovima, bačvama, sanducima za brašno i alatom – okuplja se veselo društvo oko novogodišnje jelke. Odmah se prihvaćaju tambura i vina, razgovaraju, neki se prvi put upoznaju; raspoloženje raste …

Gazda u starom mlinu, Martin Sagner i njegova TV-supruga i domaćica Smiljka Bencet zbunjeni su gužvom koja je nastala, ali se poslije malo obaveznog Martinova gunđanja i brundanja – pokreće gomila od, vjerovali ili ne, stotinjak ljudi koji su pod redateljskom palicom Igora Michielija uistinu digli čaše – za se i za sve nas.

Program, a to posebno cijenimo, neće biti mehanički zbir posebno snimljenih točaka, nego cjelovita slika novogodišnjeg druženja, povezana i dijalogom, i pjesmom, i glazbom, i glumom. Pjesmama i glazbom, koje će otpjevati i odsvirati Vera Svoboda, Beba Selimović, Staniša Stošić, Ivo Pattiera, Mirko Belamarić, sastav Samoborke, Trešnjevčanke, Goranovci, klapa Trogir; tamburaši RTZ-a, orkestri Ferdo Livadić (Samobor) i Trešnjevka te članovi folklorne sekcije KUD-a Pavao Markovac. Autor Božo Potočnik ujedno je i urednik emisije.

00:45 – “Novogodišnji Program plus”: Poslastice ispod čekića

“Novogodišnji plus” posebno je izdanje Programa plus u poznatoj mozaičnoj maniri, ovaj put s naglaskom na komediju i ples. Njegova urednica Mignon Mihaljević tvrdi da je cjelokupan višesatni program premijeran, da su mnoge od pristiglih emisija još “vruće”, tek snimljene.

Krenimo redom!

Program počinje posebnom epizodom “Mućki”: Rodneyeva i Delova obitelj slavi novu godinu. Gledaoci boljeg pamćenja sjetit će se da je njihov djed “umro” u jednoj od epizoda; oživjet će samo u ovom, svečanom nastavku – posebnom, izvanserijskom. Autori, čujemo, poručuju: Nova je godina, sve je dopušteno, pa i djedovo uskrsnuće!

Slijedi prvi od šest novih nastavaka serije “Alo, Alo!”, čije ćemo junake zateći tamo gdje smo ih ljetos ostavili. Preostale epizode gledat ćemo u Programu plus 1988. Veseli Kanađani Wayne i Shuster ponudit će nam svoju verziju čuvenog filma “Pobuna na brodu Bounty”, pod njihovim naslovom “Pobuna na brodu Inćunu”. Svestrani britanski imitator Stanley Baxter šalit će se na račun filmova katastrofe, kao što je npr. “Pakleni toranj”: naslov je njegove verzije “Potres u paklenom tornju”! Neće poštedjeti ni Cousteauove ekspedicije ili Liberaceove koncerte…

Atlantik je uspješno preplovio, mada u posljednji trenutak, i popularni Mačak Garfield, pa ćemo zahvaljujući toj ekspresnoj (zapravo, telefaks-vezi) vidjeti i najnoviju – božićnu epizodu. Treba reći – kad je riječ o mačku Garfieldu (odnosi se to i na još neke serije iz Programa plus) – da naši gledaoci prate uistinu tek snimljene emisije. Dosad je snimljeno pet filmova o Garfieldu, koji se prvo proslavio u stripu, a ovaj novogodišnji šesti je po redu.

Vrući plesovi s Kube, iz Senegala i Španjolske, plesači iz Hot Shoe Showa, La cage aux follies i Fantastica smjenjivat će se u toku cijelog jutra. Tu su i brojevi na ledu iz “Trnoružice”; u ekipi su i europski i svjetski prvaci u klizanju, te gosti šoua Dolly Parton, koje ćemo vidjeti u Programu plus 88! Uživat ćemo u skeču popularnih poljskih zabavljača Mareka i Waceka, čija su specijalnost klaviri i – sviranje četveroručno! Placido Domingo, Richard Clyderman i Lucio Dalla pojavljuju se na kraju programa, a u rubrici Kako su slavili drugi – vidjet ćemo što su za novogodišnje praznike pripremile europske televizijske stanice. Posebna poslastica!

Na kraju, urednica “Novogodišnjeg plusa”, Mignon Mihaljević, kaže:

– Trudili smo se da osiguramo premijerni program. Bili smo stalno u vezi s producentima spomenutih emisija. Mnoge smo od njih primili tek što su snimljene, pa se našoj publici već poznati junaci pojavljuju u novim događajima. Mogu reći samo ovo: tko je volio gledati Program plus, taj će i sada uživati!

Novogodišnji Drugi program: Dva filma i mnogo rocka

Novogodišnju četverosatnu zabavu na Drugom programu priprema Televizija Sarajevo. Urednik novogodišnjeg programa Ismet Arnautalić odlučio se da program počne u 20 sati urnebesnom komedijom “Ima li pilota u avionu?”

Nakon filma slijedi muzički blok u kojem će biti najviše domaće rock-glazbe. Nastupit će oko dvadeset i pet rock-grupa i vokalnih solista. Vidjet ćemo i čuti muzičke brojeve koji su se rado pjevušili ovoga ljeta, a tu su i noviteti rock-glazbe. U programu sudjeluju: Leb i sol, Tutti-frutti Balkan Band, Zabranjeno pušenje, Đino Banana, Vlada Divljan, Snežana Mišković (Viktorija), Psihomodo pop, Lačni Franz, Plava trava zaborava, Dejan Cukić, Jozef K., Uhu-hu, Soko, Piloti, Le Cinema, Ekatarina Velika, Maratonci.

Tu je i ekskluzivna snimka s koncerta Bijelog dugmeta u živo, te grupe Valentino. Maratonski novogodišnji Drugi program režirali su: Ademir Kenović, Miša Vukobratović i Pero Filipović.

Dio programa čini inozemni blok glazbe, trajat će 40 minuta, a otkupljen je od MTV-ja.

TV Sarajevo u šoku: “Nadrealisti” otkazali

– Na žalost, sa “Nadrealistima” nismo uspjeli postići suradnju zbog čega su oni dva dana pred snimanje odustali od sudjelovanja – još u nevjerici priča glavni producent Tanja Badanjak-Begić. – A sa svim ostalim imali smo odličnu suradnju, posebno s produkcijama gramofonskih ploča “Jugoton” i “Suzy”, koji su nam osigurali svoje ekskluzivce. I još jedan podatak koji će zanimati javnost: ovaj program je stajao četiri i pola milijarde. Ni malo, ali ni mnogo za četiri sata raznovrsnog programa i vrhunske muzike… (Ven, 1987.)

Humora će ipak biti u izobilju. Za nasmijavanje i razvedravanje gledališta u novogodišnjoj noći zaduženi su Nadrealisti iz Sarajeva, Indeks 202 iz Beograda, i Zločesti dečki iz Zagreba. Možda će ipak najviše smijeha biti u parodijama Indeksovaca na poznate ličnosti iz svijeta filma, glazbe, sporta, politike … Parodije su pripremane u stilu reklame: “Ona će stati na svoje noge”. Mnogo obećava skeč po nazivom Vremeplov.

Novogodišnji blokovi obavezno imaju u svom sklopu anketu s poznatim ličnostima iz cijele zemlje. Tako ćemo čuti što od nove godine i novog filma “Dom za vješanje” očekuje Emir Kusturica, redatelj iz Sarajeva; što slika Olja Ivanjicki; što od iduće godine očekuje redatelj Ljubiša Ristić itd. Program završava u tri sata ujutro.

Pripremili: Azra Kaurin, Zvonko Kovačić, Miša Stojanović, Dubravko Stojsavljević, Aco Veljić (Studio, 1987.)

INDEX/POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)