Home / Vijesti / BiH / ”Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora” IV međunarodna naučno stručna konferencija Mostar 25.-26.oktobra 2017 godine

”Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora” IV međunarodna naučno stručna konferencija Mostar 25.-26.oktobra 2017 godine

”Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora” naziv je četvrte dvodnevne konferencije u organizaciji kompanije Sfera d.o.o. Mostar koja će se održati 25. i 26. oktobra tekuće godine u Mostaru. Konferencija će se baviti osnovnim elementima građenog prostora – arhitektonskim otvorima. Preispitivat će se naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna  opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih  otvora.

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje  mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje. Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih  radova u prvom dijelu, i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i  dizajna prozora i vrata, u drugom dijelu konferencije.

Konferencija se organizira u saradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru, te Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a uz podršku Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Asocijacije arhitekata u BiH, te Vanjskotrgovinske komore BiH.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal.

Feal

Sponzori konferencije su: Alukönigstal, Ko-glas, Kristal Vitez, Grad-Exoprt, te Niče d.o.o.

Partneri i izlagači konferencije su: Profine, Staklorad, Termoglas, Pavković Paneli, Rehau, Velux, Veka, Inoutic, Zalmo, Sika, Euro-Roal, Llumar, te kompanija MEN.

 

Predavači na konferenciji su:

  • Frank Stöhr, IFT Rosenheim GmbH,
  • Amir Vuk-Zec, Studio Zec,

– red.prof. dr. Ljubomir Miščević, Arhitektonski fakultet Zagreb,

– v.prof.dr. Maja Popovac, Građevinski fakultet Univerzitet ”Džemal Bijedić” Mostar,

– Jasmina Katica, Odsjek za energijsku efikasnost Federalnog ministarstva prostornog uređenja,

– GIZ, Bosna i Hercegovina,

– Asocijacija arhitekata Bosne i Hercegovine,

– Vanjskotrgovinska / Spoljnotrgovinska komora BiH,

– Strojarski fakultet Sveučilište Mostar, Klaster metala,

– Predstavnici sponzora i partnera.

U proteklom periodu održane su tri konferencije, a osim predavanja, interaktivnih dijaloga, te predstavljanja učesnika i zbornika radova, konferencija također bude i izložbenog karaktera sponzora i partnera. ”Kompanije koje se bave proizvodnjom i  distribucijom ovih arhitektonskih elemenata su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji,  kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije. ”Očekujemo još jednu uspješnu realizaciju, te se nadamo da će svi učesnici biti zadovoljni”,  kazala je Naida Memić, direktorica kompanije Sfera.

Više o konferenciji i programu međunarodne naučno-stručne konferencije Sfera 2017: ”Tehnologija i ugradnja otvora”, možete pronaći na slijedećem linku:

http://sfera2017.sfera.ba/

Ulaz za goste konferencije je slobodan uz obaveznu registraciju putem ovog linka http://sfera2017.sfera.ba/registracija/

Medijski sponzor konferencije,

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

PORUKA NARODA VLASTIMA- da izmjesti migrante iz centra Bihaća: Blokirana magistralna cesta Bihać-Sarajevo

Građani Bihaća koji danas protestiraju zbog sve većeg priliva migranata u ovom gradu blokirali su …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)