Home / Vijesti / Svijet / Lyft donirao milijun dolara borbi protiv Trumpove zabrane ulaska migranata u SAD

Lyft donirao milijun dolara borbi protiv Trumpove zabrane ulaska migranata u SAD

NAKON što je u petak američki predsjednik Donald Trump potpisao odluku putem koje je imigrantima i izbjeglicama iz sedam zemalja (Irak, Iran, Sirija, Sudan, Libija, Jemen i Somalija) zabranjen ulazak u SAD, žestoke kritike tog poteza ne prestaju.

Iako se tehnički ne radi o zabrani ulaska u zemlju muslimanima, kritičari navode kako je u praksi to slučaj – s obzirom da su popisane zemlje većinski muslimanske.

Trumpova odluka izazvala je burne reakcije i iz tehnološkog sektora, osobito iz Silicijske doline, koja se konstantno oslanja na privlačenje najtalentiranijih ljudi iz svih dijelova svijeta.

Revolt tehnološkog sektora

Veliki broj kompanija, uključujući i Facebook, iskazao je svoje neslaganje s odlukom. Danas se tom taboru nezadovoljnih kompanija pridružila i tvrtka Lyft – jedan od najznačajnijih konkurenata Uberu.

Lyft je donirao 1 milijuna dolara udruzi Američke zajednice za građanske slobode, navodeći kako to rade kako bi se “obranile vrijednosti za koje se zalažu”. Ta će se nevladina organizacija pravnim putem boriti protiv Trumpove odluke.

Podsjetimo, Uber je u proteklih nekoliko dana na sebe navukao bijes dijela javnosti jer nije sudjelovao u bojkotu protiv Trumpa – koji se realizirao tako da taksisti nisu uzimali putnike iz zračne luke – nakon što je Trumpova odluka o zabrani ulazaka migranata u zemlju stupila na snagu.

> Prosvjednici protiv Trumpa pozvali na bojkot Ubera

Uber je ipak poslao svoje vozače i isključio povećane cijene. S obzirom na činjenicu da je direktor Ubera, Travis Kalanick, nedavno postao Trumpov savjetnik prosvjednici su to shvatili kako podržavanje najnovijih Trumpovih mjera kojima se muslimanima iz nekih zemalja zabranjuje ulazak u SAD.

izvor/index/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)