Home / After Work / 18 najsmrtonosnijih žena koje je svijet ikada vidio! Naježili smo se…(danas upoznajte prvih šest)

18 najsmrtonosnijih žena koje je svijet ikada vidio! Naježili smo se…(danas upoznajte prvih šest)

Iako je manje uobičajeno da žene ulaze u istoriju kao svirepe ubice, dame s ove liste su tokom vekova mučile, sakatile i na kraju ubijale sve one koji bi im stali na putu. A nekad su to radile samo iz zabave…

1. Delfina Lalori

quiz_image56a603d76a011

Ova pripadnica visokog društva iz Luizijane, 20-ih godina 19. veka bila je poznata po svojoj okrutnosti prema robovima svoje porodice. Nakon što je izbio požar u njenoj porodičnoj kući, pronađeno je desetine izmučenih, igladnjenih i osakaćenih robova sakrivenih na tavanu. Delfina je s porodicom pobegla u Pariz i izbegla da odgovara za svoja nedela.

2. Lavinija Fišer

quiz_image56a604d0163bc

Ova dama je prvi ženski osuđivani serijski ubica. Ona je trovala i pljačkala goste hotela u Južnoj Karolini koji je vodila sa svojim mužem. Oboje su obešeni zbog svojih zločina 1820. godine.

3. Džejn Topan

quiz_image56a6065468537

Ova medicinska sestra je 1901. godine priznala da je počinila 31 ubistvo. Izvodila je užasne eksperimente nad svojim pacijentima i priznala je da je osećala seksualno uzbuđenje dok ih je gledala kako umiru.

4. Ana Mari Han

quiz_image56a60731addfd

Nakon što ju je njena obrukana porodica iz Poljske poslala u Ameriku kada je rodila vanbračno dete, Ana Mari je brzo pronašla muža i dovela svog sina da započnu novi zajednički život. Međutim, imala je problem s kockanjem i počela je da truje i pljačka starije ljude iz grada u koji se preselila. Nakon suđenja koje je trajalo mesec dana, osuđena je na električnu stolicu 1937. godine.

5. Amelija Dajer

quiz_image56a608341d868

Bila je poznata kao “najveća ubica beba u viktorijanskoj Engleskoj”. Amelija je udomljavala trudnice i pokušavala da decu da na usvajanje ili ih ostavljala da umru od gladi. Na kraju je prestala da se trudi oko usvajanja i dva puta je osuđivana za zanemarivanje dece. Obešena je zbog svojih zločina 1896. godin

6. Berta Giford

quiz_image56a6090e3d2a5

Berta je tokom 21 godinu otrovala 17 ljudi u svom gradu. Na suđenju 1928. godine proglašena je nevinom zbog mentalne neuračunjivosti i ostatak života provela u duševnoj bolnici u Misuriju, gde je umrla 1951.

 

Izvor/ličnosti/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)