Home / After Work / REZERVIRAN ZA ODLIKAŠE: Deseta generacija E-Klase najinteligentnija je poslovna limuzina na tržištu
E 400 4MATIC, AMG Line, selenitgrau magno, Leder schwarz/sattelbraun E 400 4MATIC, AMG Line, selenit grey magno, leather black/saddle brown

REZERVIRAN ZA ODLIKAŠE: Deseta generacija E-Klase najinteligentnija je poslovna limuzina na tržištu

Jedna od najvećih zvijezda sajma automobila u Detroitu, koji traje do 24. siječnja, svakako je nova Mercedesova E-klasa. Uoči dolaska na NAIAS sajam Mercedes je objavio slike automobila kojeg su opisali kao “najinteligentniji luksuzni sedan”, a u Detroitu je uslijedila i svjetska premijera jubilarne desete generacije E-Klase.

Gledajući fotografije neki su se zapitali gdje su već vidjeli ovaj automobil. Ne treba im to uzeti za zlo, jer nova E-Klasa stvarno sliči manjoj C-Klasi i većoj S-klasi. No, sličnost prestaje kada pogledate popis opreme. Nova E-Klasa dolazi u paketu s hrpom moderne tehnologije, od koje treba izdvojiti adaptivni tempomat, automatsko kočenje i zaustavljanje, Car To X Communication, odnosno razmjenjivanje informacija s ostalim vozilima, poluautomatska vožnja te pametni telefon u funkciji ključa.

E 220 d, AVANTGARDE, Night Paket, hyazinthrot, schwarz/macciato E 220 d, AVANTGARDE, Night Package, Hyazinth red, black/macciato
E 220 d, AVANTGARDE, Night Paket, hyazinthrot, schwarz/macciato
E 220 d, AVANTGARDE, Night Package, Hyazinth red, black/macciato

Nema sumnje kako je E-Klasa spoj vrhunske kvalitete i naprednih tehnoloških rješenja, a to dokazuje i rekordna aerodinamika s koeficijentom od samo 0,23.U početku prodaje, koja se najavljuje za travanj ove godine, E-Klasa će biti dostupna s dvije verzije motora – E200 i E220d. Oba modela će pokretati četverocilindraši s 184, odnosno 195 KS. Kako poručuju iz Mercedesa, dizelaš se može pohvaliti s malom potrošnjom goriva od 3,9 litara na 100 kilometara.

Naknadno će biti dodavani novi motori pa će ih ukupno biti osam, a među njima će biti i hibridni E 350 sa 279 KS.

Sve će verzije biti opremljene s novim 9-stupanjskim 9G-Tronic automatskim mjenjačem, a kupcima će uz standardni biti ponuđena još dva ovjesa Direct Control i Air Body Control.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)