Home / Najave / TRGOVINE U NJEMAČKOJ UOČI BOŽIĆA: Lidl, Rewe, Penny, dm, Müller i drugi apeliraju na građane neka ne ostavljaju kupovinu za zadnji dan

TRGOVINE U NJEMAČKOJ UOČI BOŽIĆA: Lidl, Rewe, Penny, dm, Müller i drugi apeliraju na građane neka ne ostavljaju kupovinu za zadnji dan

Njemačka je od srijede u “lockdownu”. Između ostalih otvorene su trgovine za prehranu.

Veliki trgovački lanci upozoravaju građane kako bi nekoliko dana pred Božić moglo doći do gužvi u trgovinama, posebice jer su zatvoreni restorani, a velik broj ljudi nije otišao na godišnji odmor.

Trgovački lanci Rewe i Penny značajno su povećali svoju ponudu, a logistički timovi su pripremljeni na pojačan promet. Opskrba robom je osigurana u svim proizvodnim područjima. Ipak, apeliramo na naše kupce da ove godine započnu božićnu kupnju ranije nego je uobičajeno  – rekao je Thomas Bonrath,  glasnogovornik tvrtke REWE Markt GmbH.

Iako se očekuje više kupaca, broj onih koji mogu istodobno biti u trgovini je ograničen. Kao rezultat, na blagajni i ispred trgovine se mogu stvoriti gužve –  upozorava Bonrath.

I iz Lidla poručuju kupcima da odlazak u kupnju rasprede i obave nekoliko dana prije Badnjaka.

–  Trgovine Lidla su dobro pripremljene i podružnice će dobivati nove zalihe i uoči Božića i ostale dane. Ako neki artikl nije u trgovini, bit će dostavljen čim prije. Zato nema straha od nedostatka zaliha. Apeliramo na sve da se odgovorno nose sa situacijom i uvažavaju jedni druge, te da na vrijeme obave kupnju – poručili su iz Lidla.

Drogerije ostaju otvorene u vrijeme blagdana. Christoph Werner,  predsjednik uprave dm-a je naglasio kako su puno toga naučili iz prvog vala pandemije te će to iskustvo koristiti u sadašnjem “lockdownu”.

– U posljednjih nekoliko tjedana i mjeseci sustavno smo se pripremali za povećanu potražnju i sada smo drugačije pozicionirani u pogledu ponude robe u odnosu na proljeće. Primjerice, u našim distribucijskim centrima ima dovoljno robe da bi mogli reagirati u skladu s tim. Naši industrijski partneri također nam spremaju dodatne količine – rekao je Werner.

Lanac drogerija Müller također poručuje kako su njihove trgovine dobro opskrbljene robom.

– Kako bismo našim kupcima i našim zaposlenicima pružili sigurno iskustvo kupovine i prodaje, pridržavamo se svih propisanih higijenskih mjera – poručili su iz Müllera te apeliraju na kupce da ne stvaraju gužvu na Badnjak i dan prije.

FM/MD/PD

Komentari

komentari

Check Also

SLOVENIJA OD RS POTRAŽUJE 90 MILIONA MARAKA, ZA SVAKI DAN KAŠNJENJA ….

Do pokretanja arbitražnog spora došlo je nakon što je “HES Vrbas”, koji je trebalo da …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)