Home / Najave / TRGOVINE U NJEMAČKOJ UOČI BOŽIĆA: Lidl, Rewe, Penny, dm, Müller i drugi apeliraju na građane neka ne ostavljaju kupovinu za zadnji dan

TRGOVINE U NJEMAČKOJ UOČI BOŽIĆA: Lidl, Rewe, Penny, dm, Müller i drugi apeliraju na građane neka ne ostavljaju kupovinu za zadnji dan

Njemačka je od srijede u “lockdownu”. Između ostalih otvorene su trgovine za prehranu.

Veliki trgovački lanci upozoravaju građane kako bi nekoliko dana pred Božić moglo doći do gužvi u trgovinama, posebice jer su zatvoreni restorani, a velik broj ljudi nije otišao na godišnji odmor.

Trgovački lanci Rewe i Penny značajno su povećali svoju ponudu, a logistički timovi su pripremljeni na pojačan promet. Opskrba robom je osigurana u svim proizvodnim područjima. Ipak, apeliramo na naše kupce da ove godine započnu božićnu kupnju ranije nego je uobičajeno  – rekao je Thomas Bonrath,  glasnogovornik tvrtke REWE Markt GmbH.

Iako se očekuje više kupaca, broj onih koji mogu istodobno biti u trgovini je ograničen. Kao rezultat, na blagajni i ispred trgovine se mogu stvoriti gužve –  upozorava Bonrath.

I iz Lidla poručuju kupcima da odlazak u kupnju rasprede i obave nekoliko dana prije Badnjaka.

–  Trgovine Lidla su dobro pripremljene i podružnice će dobivati nove zalihe i uoči Božića i ostale dane. Ako neki artikl nije u trgovini, bit će dostavljen čim prije. Zato nema straha od nedostatka zaliha. Apeliramo na sve da se odgovorno nose sa situacijom i uvažavaju jedni druge, te da na vrijeme obave kupnju – poručili su iz Lidla.

Drogerije ostaju otvorene u vrijeme blagdana. Christoph Werner,  predsjednik uprave dm-a je naglasio kako su puno toga naučili iz prvog vala pandemije te će to iskustvo koristiti u sadašnjem “lockdownu”.

– U posljednjih nekoliko tjedana i mjeseci sustavno smo se pripremali za povećanu potražnju i sada smo drugačije pozicionirani u pogledu ponude robe u odnosu na proljeće. Primjerice, u našim distribucijskim centrima ima dovoljno robe da bi mogli reagirati u skladu s tim. Naši industrijski partneri također nam spremaju dodatne količine – rekao je Werner.

Lanac drogerija Müller također poručuje kako su njihove trgovine dobro opskrbljene robom.

– Kako bismo našim kupcima i našim zaposlenicima pružili sigurno iskustvo kupovine i prodaje, pridržavamo se svih propisanih higijenskih mjera – poručili su iz Müllera te apeliraju na kupce da ne stvaraju gužvu na Badnjak i dan prije.

FM/MD/PD

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)