Home / Vijesti / BiH / Vučić opet laže :Put u NATO nije stav BiH

Vučić opet laže :Put u NATO nije stav BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kod bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića postoji neprincipijelnost kada je riječ o njihovom stavu o Kosovu i putu BiH prema NATO-u.
Vučić je rekao da BiH nema zvaničan stav o putu prema NATO-u, a da, kada je riječ o Kosovu, Džaferović i Komšić iznose svoj lični stav da je nezavisno.

On je podsjetio da je razlog odbijanja Džaferovića i Komšića da se sretnu sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim to što je on pohvalio vojnu neutralnost Republike Srpske, a s druge strane njih dvojica tvrde da BiH ide u NATO i da je Kosovo nezavisno.

“To nije stav BiH, već samo njihov stav. Tako je i po pitanju nezavisnosti Kosova i Metohije, gde direktno ruše teritorijalnu celovitost Srbije. Ti ne poštuješ politiku BiH. Radi se o ličnim stavovima Džaferovića i Komšića, ali nije stav BiH”, istakao je Vučić za Televiziju “Prva”.

Vučićeva tvrdnja je lažna. Naime, još 2005. godine odlučeno je da je BiH put NATO put,  a 2009. podnešen je zahtjev za Akcioni plan za članstvo u NATO. Prošle godine BiH je na poziv generalnog sekretara NATO-a dostavilia program reformi, koji je u osnovi ANP, a ovih dana treba da pošaljemo novi Godišnji program.

Zna to i nekad ponosni četnik, a danas samozatajni mirovnjak Vučić koji svoju političku retoriku gradi na tobožnjem pomirenju dok istovremeno veliča genocidnu politiku Slobodana Miloševića i dok njegova politika uporno ide u pravcu destabilizacije i disolucije BiH.

Uostalom, govorimo o autoru izjave “100 muslimana za jednog Srbina”. Vučić je bio, i to sa ponosom isticao, na mjestu odakle su snajperskim hicima revnosno ubijani građani Sarajeva, ali i na mjestu odakle je sijana najveća ratnohuškačka propaganda pod mentorstvom Riste Đoge, od koga je Vučič izgleda naučio mnogo jer teško da je svako par godina kasnije mogao postati Miloševićev ministar informisanja. Trebalo je biti rođeni lažov. Vučić je to bio, kao što je i danas.

(Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

SLOVENIJA OD RS POTRAŽUJE 90 MILIONA MARAKA, ZA SVAKI DAN KAŠNJENJA ….

Do pokretanja arbitražnog spora došlo je nakon što je “HES Vrbas”, koji je trebalo da …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)