Home / EU / ‘NEPOTREBNA PUTOVANJA’: Kazna i do 2.000 eura ako iz Austrije dođete u kupovinu u Njemačku

‘NEPOTREBNA PUTOVANJA’: Kazna i do 2.000 eura ako iz Austrije dođete u kupovinu u Njemačku

Njemačka je uspostavila nova stroga pravila ulaska zbog koronavirusa. Što to znači za Austrijance koji žele prijeći granicu?

Ljudima koji žive u austrijskim pograničnim regijama prelazak u Njemačku kako bi natočili spremnik, obavili kupovinu ili posjetili ljekarnu – bio je normalan način života već desetljećima.

Međutim, od srijede, 9. prosinca, Austrijancima je zbog propisa o karanteni zabranjen prelazak granice za kupovinu ili za bilo koji drugi oblik odlaska u trgovinu u Njemačkoj.

Svatko tko prekrši kršenje karantene u Njemačkoj riskira kaznu do 2.000 eura – čak i samo za kratko putovanje preko granice kako bi napunio spremnik benzinom ili otišao u kupovinu.

Glasnogovornik bavarskog ministarstva zdravstva Marcus da Gloria Martins rekao je za BR24 da je prelazak granice da bi se nešto kupilo “nepotrebno putovanje preko granice” i da zbog toga podliježe novčanoj kazni.

Prema Uredbi o ulasku u karantenu (Einreise-Quarantäne-Verordnung), ‘nepotrebna putovanja’ preko granice kažnjavaju se novčanim kaznama.

Njemački BR24 izvještava da će njemačka savezna policija provoditi redovite provjere u pograničnim regijama kako bi odvratila Austrijance koji prelaze granicu s Njemačkom u kupovinu.

Glasnogovornik bavarskog ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je “savezna policija odgovorna za graničnu kontrolu u strogom smislu te riječi”.

Kako mogu dokazati da ne kupujem?

Iako se neki Austrijanci mogu brinuti da će privući novčanu kaznu prvenstveno zbog svojih registarskih oznaka, postoje i drugi valjani razlozi za ulazak u Njemačku – prvenstveno zbog posla, posjeta rodbini, pohađanja obrazovne ustanove ili medicinske skrbi.

Policija ima pravo zaustaviti svako vozilo koje želi, čak i na temelju stranih registarskih oznaka.

Ne postoji utvrđeni obrazac koji se koristi za dokazivanje prirode vašeg putovanja , a vlasti kažu da će svaki slučaj uzeti u obzir.

Njemačka policija potvrdila je da su ‘desecima’ Austrijanaca izrečene novčane kazne tijekom vikenda 12. i 13. prosinca zbog prelaska u Njemačku radi kupovine.

Passauer Neue Press izvijestio je da policija radi provjere kupaca u okrugu Simbach am Inn u Bavarskoj./Fenix/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

SLOVENIJA OD RS POTRAŽUJE 90 MILIONA MARAKA, ZA SVAKI DAN KAŠNJENJA ….

Do pokretanja arbitražnog spora došlo je nakon što je “HES Vrbas”, koji je trebalo da …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)