Home / Vijesti / BiH / Uskoro asfaltom do Štrbačkog buka

Uskoro asfaltom do Štrbačkog buka

– U izgradnju i modernizaciju infrastrukture na području Nacionalnog parka “Una” tokom ove godine biće implementirano više od milion maraka i radi se o sredstvima koja su ranije osigurana iz budžeta Federacije BiH.

Najvažniji od pomenutih projekata je asfaltiranje sadašnjeg makadamskog puta u dužini od oko šest kilometara, kojim se stiže do poznatog Štrbačkog buka, jedne od najatraktivnijih lokacija u sklopu pomenutog parka, a istovremeno se planira graditi i trasa vodovoda kojim bi se voda dovela do naseljenih mjesta na ovome prostoru.

“Ove projekte smo priveli kraju i trebalo je ranije da budu realizirani. Međutim, to su omele žalbe pojedinih izvođača koji su se prijavili na tendere i administrativna procedura. Sada su sve nejasnoće otklonjene i očekujemo na proljeće početak radova”, rekao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Direktor Nacionalnog parka “Una” Amarildo Mulić ističe kako će izgradnja pomenutog pristupnog puta imati veliki značaj kada se radi o unapređenju ukupne turističke ponude. Prema njegovim riječima, s vremenom bilježe sve veći broj posjetilaca, pa je tako u prošloj godini zabilježeno oko 120.000 posjeta.

“Počeli smo prije osam godina sa skromnom posjetom od svega 2.000 turista, a danas smo dogurali do respektabilnih brojki. To je još jedan dokaz da se turizam razvija na ovim prostorima i da imamo šta da ponudimo posjetiocima”, istakao je Mulić. Dodao je kako je ovakav uspjeh postignut uprkos teškim okolnostima i migrantskoj krizi, za koju se pretpostavljalo kako će pokvariti turističku sezonu.  Prema njegovim riječima, unapređenje lokalne infrastrukture doprinijeće još boljim poslovnim rezultatima u budućnosti./zlatančekić/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)