Home / Vijesti / BiH / Brnabićeva doputovala u Sarajevo, doček u Predsjedništvu BiH

Brnabićeva doputovala u Sarajevo, doček u Predsjedništvu BiH

Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je večeras u Sarajevo, gdje će učestvovati na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSuJIE).

Predsjednicu srpske vlade u zgradi Predsjedništva BiH dočekali su predsjedavajući Milorad Dodik, i član Predsedništva Šefik Džaferović.

Premijerka Srbije prisustvovala je večeri koju članovi Predsjedništva BiH priređuju za učesnike Samita SEECP.

Večeri u zgradi Predsjedništva prisustvovali su, između ostalih, turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan, predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski, predsjednik Slovenije Borut Pahor i bugarski premijer Bojko Borisov.

Brnabić će sutra na Jahorini učestvovati na plenarnoj sjednici SEECP i sa šefovima delegacija razgovarati o aktuelnoj situaciji u procesima EU integracija, nastavku rada na povezivanju u okviru SEECP regiona i šire, kao i o preduslovima za održivi razvoj regiona.

Takođe, premijerka Srbije će imati i bilateralne susrete sa predstavnicima država ovog dijela Evrope.

Prema pisanju medija, u BiH zbog Samita stižu i predsjednici Turske, Severne Makedonije, Slovenije i Crne Gore, kao i premijer Bugarske.

Svoje predstavnike imaće i Hrvatska, Moldavija, Rumunija i Grčka, ali na Samitu uopšte neće biti zastupljene privremene vlasti u Prištini.

Iz Tirane je, nakon odluke Prištine da ne učestvuje na Samitu, najavljeno da u Sarajevo neće otputovati ni predstavnici Albanije, ali je predsjednik te države Iljir Meta najavio dolazak u glavni grad BiH.

Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSuJIE) pokrenut je 1996. godine sa ciljem da se Jugoistočna Evropa transformiše u region stabilnosti, bezbjednosti i saradnje u skladu sa evropskim integracionim tokovima, kroz unapređenje međusobnog dijaloga i saradnje na svim nivoima i u svim oblastima od zajedničkog interesa./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)