Home / Vijesti / BiH / Tramp poručio da neće imati posla sa britanskim ambasadorom

Tramp poručio da neće imati posla sa britanskim ambasadorom

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je danas da “neće više imati posla” sa britanskim ambasadorom u SAD Kimom Derokom koji je, kako su prenijeli mediji, ocijenio da je Trampova administracija disfunkcionalna, nespretna i nesposobna.

“Ne poznajem ambasadora, ali o njemu ne misle dobro u SAD niti im se on sviđa. Nećemo više da imamo posla sa njim”, naveo je Tramp na Twitteru, prenosi Rojters.

On je, u okviru iste objave, kritikovao britansku premijerku Terezu Mej, navodeći da je dobra vijest za Veliku Britaniju što će uskoro imati novog premijera.

Tramp je naglasio da je uživao u posjeti toj zemlji prošlog mjeseca, ali da ga je najviše impresionirala britanska kraljica Elizabeta Druga.

“Bio sam veoma kritičan o načinu na koji su Velika Britanija i premijerka Tereza Mej rukovale Brexitom. Kakav nered su ona i njeni predstavnici napravili. Rekao sam joj kako bi to trebalo da bude urađeno, ali je ona odlučila da ide drugim putem”, naveo je Tramp.

Diplomatske depeše koje su ranije procurile u javnost otkrile su da je britanski ambasador u SAD Kim Derok rekao da je administracija predsjednika Donalda Trampa nesposobna i disfunkcionalna i da je mala vjerovatnoća da će se poboljšati.

Dokumenta koja je nedavno objavio “Mejl on Sandej” sadrže veoma kritične komentare ambasadora Deroka o trenutnom stanju Trampove administracije i pružaju redak uvid u to kako neki visoki britanski diplomata gleda na vladu najbližeg saveznika svoje zemlje.

“Ne vjerujemo baš da će ova administracija postati suštinski normalnija, manje disfunkcionalna, manje nepredvidiva, manje podijeljena, manje diplomatski nespretna i nesposobna”, napisao je Derok u jednom od nizu procurelih dokumenata koji se odnose na period od 2017. do danas.

Britanski Forin ofis nije osporio autentičnost ovih dokumenata ali je naveo da njihovo objavljivanje predstavlja “štetno ponašanje” i da javnost očekuje do diplomata pruži iskrene procjene politike u zemlji gdje službuje./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)