Home / Ličnosti / Četiri legende balkanske košarke ponovo na okupu

Četiri legende balkanske košarke ponovo na okupu

Godina 2019. je godina košarke – ne samo zbog Svjetskog kupa u organizaciji FIBA-e nego i zbog nove saradnje četiri regionalne košarkaške legende.

Da je jugoslovenska košarka uvijek bila sinonim za najbolju košarku na svijetu, potvrđuju svjetski mediji i godinama kasnije. Tako je, uoči početka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, prestižni američki časopis Rolling Stone pisao upravo o jugoslovenskom timu, opisujući ih kao savršenu momčad – „vjerovatno najutjecajniju na svijetu u zadnjih 25 godina“.

Budući da je Laško zvanični sponzor košarkaških saveza Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, on je, u novoj regionalnoj kampanji, odlučio okupiti četiri košarkaške legende iz tih zemalja i njihove timove, te im dodijeliti specijalni zadatak.

Ovaj izvanredni tim čine legendarni trener jugoslovenske košarke Bogdan Tanjević, predsjednik stručnog tima Hrvatskog košarkaškog saveza i bivši centar brojnih NBA timova, Dino Rađa, selektor košarkaške reprezentacije Srbije i jedan od najboljih playmakera u Evropi, Aleksandar Đorđević, te generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovenije i bivši profesionalni igrač u Evropi, SAD i Sloveniji, Radoslav Nesterović. Ove četiri košarkaške legende, koje su ostavile veliki trag u historiji košarke, istovremeno su i četiri prijatelja, sa puno zajedničke historije, uspomena i priča. Upravo iz tog razloga su, ističu, snimanja bila iznimno zabavna i zanimljiva.

Ovom prilikom četiri velikana su se prisjetila svojih početaka, truda koji su uložili da postignu tako veliki uspjeh, ali i zajednički provedenih zabavnih trenutaka. Složili su se s idejom koju njeguje i Laško: karakter je nešto što se gradi, a ne nešto s čime se rađa. Upravo se tu krije i njihov specijalni zadatak: s ciljem podrške mladim košarkašima ovih prostora, četvorka će raditi na izgradnji njihovih karaktera. Svjesni činjenice da se pred mladim košarkašima još uvijek nalazi dug put, te da moraju još mnogo toga naučiti, ovaj već dokazani tim je izrazio svoje želje i nade da će za ove nove generacije biti glavni motivatori.

Sad kad znamo da je peti član ovog tima Laško, sigurni smo da će u tome i uspjeti.

 

Press ViaMedia/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

TRUMP-Cijelo vrijeme se borim protiv zlobnih ljudi i duboke države

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da se sve vrijeme bori protiv “duboke države” koju, …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)