Home / Vijesti / BiH / NELSON NASTAVLJA GDJE JE STALA CORMACKOVA ;NEMA POPUŠTANJA DODIKU;Novi Američki ambasador položio zakletvu !!

NELSON NASTAVLJA GDJE JE STALA CORMACKOVA ;NEMA POPUŠTANJA DODIKU;Novi Američki ambasador položio zakletvu !!

Glasanjem u američkom Senatu je 2. januara potvrđeno da je Eric Nelson novi ambasador SAD u BiH, nakon što je 28. novembra senatski Odbor za vanjsku politiku usvojio njegovu nominaciju za ovu funkciju.

alt Vijeće je zahvalilo bivšoj ambasadorici Maureen Cormack na svemu što je učinila

Novi ambasador SAD u BiH Eric Nelson položio je zakletvu, saopćilo je Savjetodavno vijeće za BiH.

U saopćenju objavljenom na Facebooku Vijeće je uputilo čestitke novom ambasadoru.

– Savjetodavno vijeće za BiH ambasadoru Nelsonu želi sve najbolje i raduje se saradnji s njim i s timom američkog Stejt departmenta za euroatlantske integracije BiH – navodi se u saopćenju.

Vijeće je zahvalilo bivšoj ambasadorici Maureen Cormack na svemu što je učinila da bi podržala demokratske principe i ojačala vladavinu zakona u BiH.

Embedded video

altMajda Ruge@majda_ruge

Big turnout and lots of enthusiasm at Ambassador Eric Nelson’s Swearing-in @StateDept today. Best of luck in ! @USEmbassySJJ

85:48 PM – Feb 12, 2019

See Majda Ruge's other Tweets Twitter Ads info and privacy

Glasanjem u američkom Senatu je 2. januara potvrđeno da je Eric Nelson novi ambasador SAD u BiH, nakon što je 28. novembra senatski Odbor za vanjsku politiku usvojio njegovu nominaciju za ovu funkciju.

Nelson je od 2015. godine vršio funkciju zamjenika izvršnog sekretara i direktora Izvršnog sekretarijata u sklopu Stejt departmenta.

Prije toga novi ambasador u BiH obavljao je funkciju direktora Ureda za elektronsku diplomatiju, zamjenika otpravnika poslova u Ambasadi SAD u Kostariki, a radio je i u Ambasadi SAD u Islamabadu i u Generalnom konzulatu SAD u Minhenu, saopćeno je iz State departmenta.

Nelson je od 1990. godine obavljao diplomatske poslove još u Milanu, Meksiko Sitiju, Frankfurtu i u Dominikanskoj Republici.

 

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)