Home / Vijesti / BiH / NEW YORK: Planula “Titova vila” na Manhattanu

NEW YORK: Planula “Titova vila” na Manhattanu

Kako javlja Daily Mail, više od sto vatrogasaca pokušava ugasiti požar koji je buknuo na trećem spratu ove zgrade, koja se inače prodaje za 50 miliona dolara

DailyMail piše da su prilikom intervencije povrijeđena tri vatrogasca, i da više od sto vatrogasaca pokušava lokalizirati požar, i spriječiti njegovo širenje na okolne zgrade.

Poslovnidnevnik.ba je objavio sve o prodaji ove vile u novembru ove godine:https://poslovnidnevnik.ba/2018/06/01/titova-rezidencija-u-new-yorku-prodata-za-12-miliona-dolara-bih-pripalo-13-miliona/

Prenijeli  smo objavu Slobodne Bosne o misterioznoj preprodaji “Titove vile” koju su države naslijednice bivše Jugoslavije prodale u maju za 12 miliona dolara da bi novi vlasnik, čije ime nikada nije otkriveno, u oktobru oglasio prodaju te iste vile za 50 miliona dolara!

Naime, britanski dnevnik Daily Mail objavio je krajem oktobra opširni tekst o prodaji luksuzne vile, na prestižnoj adresi Park avenije koja je donedavno pripadala državama naslijednicama bivše Jugoslavije. Riječ je o istom onom apartmanu koji je prodat krajem maja ove godine za 12,1 milion dolara. No, nekoliko mjeseci kasnije ponovo je oglašena prodaja te nekretnine ali ovoga puta po početnoj cijeni od 50 miliona dolara!

Iako je agencija za nekretnine koja je vodila posao potvrdila da je kupoprodajni ugovor potpisan 31. maja, o kupcu nisu željeli govoriti. No, nezvanično je kolala informacija da je stan kupio Philippe Khuong-Huu, investicijski bankar vijetnamsko-francuskog porijekla sada nastanjen u New Yorku.

Kako piše Daily Mail apartman se prodaje za 50 miliona dolara, a objavljene fotografije prikazuju izuzetan luksuz koji i danas vlada u kući koja je nekad pripadala i Corneliusu Vanderbiltu.

Kuća ima dvadesetak soba, dva električna lifta (imala ih je među prvima u New Yorku) koji su i danas u pogonu te osam kupatila, ograde su ručno napravljene, a na stropovima su freske anđela i oblaka.

Jugoslavija je kuću kupila u 1947. godine, a sagrađena je 1904. Prvi je vlasnik bio Robert Livingston Beeckman, mešetar na berzi i kasnije guverner Rhode Islanda te po njemu zgrada nosi naziv “Beeckmanova kuća”.

Raskoš zgrade podsjeća na Versailles, s bijelim mramornim stubištem i pozlaćenim krovnim prozorom, a sačuvan je i stari štednjak iz 1905. godine.

– Sve je netaknuto i tko to kupi, posjedovat će komadić povijesti New Yorka – kaže Tristan Harper, isti onaj agent preko koga su naslijednice bivše Jugoslavije apartman prodale krajem maja 2018. godine za 12,1 milion dolara.

U jeku prvobitne prodaje apartmana, Haper je tvrdio kako ima šest zainteresiranih kupaca, da su svi visoke platežne moći. Haper je također tvrdio da se zajedno s apartmanom prodaje i sav namještaj i slike.

Njujorške novine pisale su proljetos da je to jedna od najboljih privatnih kuća koje se mogu kupiti na prestižnoj Petoj aveniji.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Uznemirujuće :Izraelci zavezali ozlijeđenog Palestinca za džip naprijed i vozili ga kroz naselje

IDF je u međuvremenu potvrdio da se ova situacija doista i dogodila, objašavajući kako je …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)