Home / Vijesti / BiH / Dodikova podrška trećem entitetu je izdaja RS

Dodikova podrška trećem entitetu je izdaja RS

Podrška trećem entitetu koju SNSD i Milorad Dodik lično iskazuje Draganu Čoviću je čin kockanja sa Republikom Srpskom ravan izdaji i Savez za pobjedu će učiniti sve da spriječi raspakivanje Dejtonskog sporazuma i ugrožavanje pozicije Republike Srpske.

Modriča, Derventa, Brod i Šamac i Šipovo su Republika Srpska, i svaka pomisao da se bilo koji dio teritorije izdvoji kako bi se stvarao neki treći, „hrvatski entitet“ predstavlja najgore kršenje Ustava Republike Srpske.

Podrška trećem entitetu koju SNSD i Milorad Dodik lično iskazuje Draganu Čoviću je čin kockanja sa Republikom Srpskom ravan izdaji, i Sazvez za pobjedu će učiniti sve da spriječi raspakivanje Dejtonskog sporazuma i ugrožavanje pozicije Republike Srpske.

Stvaranje trećeg entiteta značilo ozbiljnu štetu za Republiku Srpsku koja trenutno nosi polovinu suvereniteta i ima sve mehanizme zaštite vitalnih nacionalnih interesa. Sa trećim entitetom, ostali bi i bez entitetskog glasanja, i odrekli se dijela suvereniteta i postali trećina umjesto polovine. Sa Dodikom postoji realna opasnost gubitka teritorije, a čovjek koji je prodao jasenovačku građu i dokaze o najvećem stradanju Srba za vrijeme NDH, spreman je da proda i Srpsku.

Treba se podsjetiti da je Federacija nastala Vašingtonskim sporazumom, vezanjem hrvatske zastave s bošnjačkom protiv srpske i zato smatramo da se problemi Federacije neće i ne smiju rješavati preko leđa Republike Srpske i srpskog naroda.

Umjesto što se bori za HDZ-ov entitet, predsjednik Republike Srpske bi trebalo da se bori za Srbe u HDZ-ovim kantonima. Njegovi partneri iz HDZ-a moraju da sprovedu odluku Ustavnog suda i konačno Srbima omoguće da budu konstitutivan narod u kantonima s hrvatskom većinom, da imaju pravo na srpski jezik i ćirilično pismo, saopšteno je iz Saveza za pobjedu.

Nedavno je srpski član u Predsjendištvu BiH Mladen Ivanić rekao da je protiv trećeg entiteta u BiH, navodeći da se tu on i Dodik razlikuju neviđeno, jer bi u slučaju trećeg entiteta Hrvatima pripale navedene opštine.

 

(Vijesti.ba / BN/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)