Home / Kompanije i Tenderi / Generalni Direktor Levi'sa zamolio kupce da svoje oružje ostave kod kuće

Generalni Direktor Levi'sa zamolio kupce da svoje oružje ostave kod kuće

SAN FRANCISCO – Glavni ravnatelj tvrtke za proizvodnju traperica Levi Strauss & Co. stupio je u srijedu u američku raspravu o kontroli oružja otvorenim pismom u kojem je zamolio kupce da ne donose svoje vatreno oružje u prodavaonice jer time mogu izazvati nelagodu kod zaposlenika i drugih kupaca.
U otvorenom pismu objavljenom na društvenoj mreži Linkedln, ravnatelj Levi'sa Chip Bergh je rekao kako poštuje pravo na oružje koje je zaštićeno drugim amandmanom američkog ustava, ali da ne smatra prodavaonicu odjeće prikladnim mjestom za nošenje vatrenog oružja.”Svodi se na ovo: ne biste trebali brinuti za svoju sigurnost dok kupujete odjeću ili isprobavate traperice. Jednostavno rečeno, vatreno oružje ne spada niti u jednu od ovih scena”, rekao je Bergh.

Bergh, koji se predstavio kao bivši časnik kopnene vojske i otac, je rekao kako je vatreno oružje uneseno u jednu od prodavaonica Levi'sa nenamjerno opalilo i ozlijedilo onoga koji ga je nosio.

Isto tako je napomenuo kako je ta kompanija sa sjedištem u San Franciscu, koja je povijesno povezana s američkim Zapadom iz 19. stoljeća, ima prodavaonice na mjestima poput Orlanda gdje je u lipnju muškarac ubio 49 ljudi naoružan jurišnom puškom u najsmrtonosnijem masovnom ubojstvu u modernoj američkoj povijesti.

Znakovito za osjetljivost te teme u Sjedinjenim Državama on je rekao kako kompanija neće zabraniti oružje u svojim prodavaonicama ali da moli “odgovorne vlasnike vatrenog oružja” da ga ostave doma.

Ova 163-godišnja kompanija pridružuje se dugom popisu američkih trgovačkih tvrtka među kojima su i Target Corp., Sonic i Chili's koje su zamolile kupce da ostave svoje vatreno oružje kod kuće.

Konzervativci su izrazili uvrijeđenost porukom Levi'sa a internetska stranica Breitbart je o tome izvijestila pod naslovom: “Levi Strauss: ne donosite u naše prodavaonice svoje legalno, vatreno oružje koje nosite skriveno”.

izvor/Linkedin,SEEbiz/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

RACIJA U NJEMAČKOJ -UHVAĆENI NEPRIJAVLJENI RADNICI IZ BIH I SRBIJE

Nakon opsežne akcije krajem ožujka, kada su pripadnici njemačke Carine otkrili 22 radnika iz BiH …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)