Home / Najave / Njemačka -20.000 eura poticaj za kupnju stana ili kuće

Njemačka -20.000 eura poticaj za kupnju stana ili kuće

BERLIN – Njemačka vlada donijela je na svojoj sjednici u srijedu odluku o subvencioniranju kupnji nekretnine s 20.000 eura, a istodobno se snižavaju i kriteriji za gradnju na gradskim područjima, što bi pojeftinilo gradnju i omogućilo gradnju stanova u područjima u kojima to dosad nije bilo moguće.
“Stvaranjem tzv. urbanih područja cilj nam je približiti pojmove rada i stanovanja i stvoriti uvjete za stanogradnju”, objasnila je ministrica gradnje Barbara Hendricks (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) nakon predstavljanja inicijative u Berlinu.U tzv. urbanim područjima bit će sniženi neki uvjeti, poput najveće dozvoljene buke, koji su dosad sprečavali stanogradnju u nekim područjima.

Daljnji element poticanja stanogradnje je i subvencija u visini do 20.000 eura za obitelji koje namjeravaju graditi ili kupiti nekretninu. Subvencija je predviđena za obitelji s godišnjim primanjima do 70.000 eura.

Kako je ministrica Hendricks objasnila za dnevnik Rheinische Post od srijede, ministarstvo gradnje već intenzivno razgovara s ministarstvom financija kako bi se osigurala sredstva za ove subvencije.

Dolaskom velikog broja izbjeglica, ali i useljenika iz svih dijelova Europske unije, u Njemačkoj se posljednjih godina povećao problem nedostatka stanova te posebice stanova za građane sa slabijim primanjima.

Prema podacima EU ureda za statistiku (Eurostat), postotak građana koji žive u vlastitoj nekretnini, koji u Njemačkoj iznosi 52 posto (dok je u Hrvatska 89,7 posto), među najnižima je u Europi.

 izvor/SEEbiz/
Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)