Home / Vijesti / BiH / ERDOGAN DANAS KUMUJE IZETBEGOVIĆEVOJ KĆERKI I ZETU DANAS NA VJENČANJU

ERDOGAN DANAS KUMUJE IZETBEGOVIĆEVOJ KĆERKI I ZETU DANAS NA VJENČANJU

Ono što izaziva najviše pažnje svakako je suma koja se izdvojila za ovo veselje

U 15.00 sati zakazano je šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, nakon toga u 16.00 sati održat će se građansko vjenčanje biznismena Ćamila Humačkića i kćerke Bakira i Sebije Izetbegović, Jasmine Izetbegović.

Ovo je vjenčanje koje će definitivno obilježiti 2021. godinu, a detalji koje saznajemo od izvora bliskog porodici Izetbegović tome idu u prilog.

Oko 250 zvanica prisustvovat će svečanosti u hotelu Evropa, a gosti će kako saznajemo prije ulaska u sale morati odložiti mobilne telefone. Pozivnice su čipovane, odnosno niko ko nije na spisku zvanica ne može ući bez tih pozivnica koje su vjerovatno odabrane zbog zaštite privatnosti ali i sigurnosti mladenaca i gostiju.

Ono što izaziva najviše pažnje svakako je suma koja se izdvojila za ovo veselje. Pominje se basnoslovna cifra u iznosi od milion KM, a navodno će vjenčanje finansirati sam mladoženja.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan u Sarajevo je stigao sa porodicom, suprugom Emine Erdoğan, sinom Bilalom i snahom Reyyan. Bilal i Reyyan su i dugogodišnji prijatelji Jasmine Izetbegović, a sam Erdogan će biti svjedok na obje ceremonije vjenčanja, odnosno na građanskom i šerijatskom vjenčanju, piše Oslobođenje.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)