Home / Vijesti / BiH / ALARMANTNO STANJE U BIH BLIZU SMO ČETVEROCIFRENOM BROJU NOVOZARAŽENIH

ALARMANTNO STANJE U BIH BLIZU SMO ČETVEROCIFRENOM BROJU NOVOZARAŽENIH

Epidemiološki podaci za Brčko distrikt još nisu saopćeni, dok je nakon entitetskih presjeka potvrđeno 900 novih slučajeva zaraze i ukupno 25 smrtnih ishoda.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 3.248 uzoraka, od kojih je 577 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosanskopodrinjskom.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 19 novih smrtnih ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 2.752.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata izvršеnо је tеstirаnjе 962 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi kоrоnаvirus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 323 оsоbe. U istom periodu preminulo je šest osoba, a što je jedna manje nego dan ranije. No, broj testiranih i novozaraženih je veći – dan ranije je saopćeno da su tеstirаna 922 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а kоrоnа je potvrđena kоd 310 оsоba.

Do 12 sati u našoj zemlji je prijavljeno 900 novih slučajeva zaraze, što predstavlja novi crni rekord kada je riječ o novozaraženima u 2021. godini. U istom periodu registrovano je 25 novih smrtnih ishoda. Epidemiološki podaci za Brčko distrikt još nisu saopćeni.

Do sada je testirano ukupno 460.256 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 87.346 osoba, piše “Oslobođenje”.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 78.111 pacijenata. U protekla 24 sata, oporavljena su 232 pacijenta. Trenutno su aktivna 6.483 slučaja pozitivna na SARS-CoV-2.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

Poziv za učešće u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Banja Luka, 2.11.2023.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća je pokrenula jedinstveno istraživanje sa ciljem …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)