Home / Ličnosti / Biden: Trump mi je prije odlaska napisao veoma velikodušno pismo
Official portrait of Vice President Joe Biden in his West Wing Office at the White House, Jan. 10, 2013. (Official White House Photo by David Lienemann) This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be manipulated in any way and may not be used in commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.

Biden: Trump mi je prije odlaska napisao veoma velikodušno pismo

Novi predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden rekao je nakon jučerašnje inauguracije da mu je bivši predsjednik Donald Trump prije odlaska iz Bijele kuće napisao “veoma velikodušno pismo”, ali je odbio reći tačno koji mu je savjet Trump dao.

Budući da je bilo privatno, neću o tome razgovarati dok ne razgovaram s njim, ali bilo je velikodušno”, rekao je Biden u svom prvom javnom nastupu u Ovalnom uredu kao predsjednik.

Biden je ovo rekao nakon izvršne akcije kojom je naložio nošenje maski na saveznom području, pružio “podršku siromašnim zajednicama” i ponovo pridružio Sjedinjene Države Pariskom klimatskom sporazumu.

To su bili samo neki od mnogobrojnih izvršnih poteza novog predsjednika SAD-a koje je on promptno povukao u srijedu i koji će poništiti mnoge političke odluke Trumpove administracije.

Međutim, u rasporedu novog predsjednika još uvijek nema planiranog poziva Trumpu, izjavila je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Potpredsjednik Mike Pence također je ostavio bilješku za svoju nasljednicu Kamalu Harris.

Podsjećamo, bivši predsjednik Donald Trump odlučio je da neće prisustvovati Bidenovoj inauguraciji, napustivši Bijelu kuću jutro prije ceremonije.

U prošlosti su odlazeći predsjednici SAD-a ostavljali pisma nasljednicima u kojima su naglašavali značaj posla predsjednika, kao i poteškoće i usamljenost koje ponekad s njim dolaze. Te bilješke također su uglavnom ostavljale po strani lične i političke nesuglasice i nudile podršku za uspješno predsjedanje zemljom.

Bilješka predsjednika Georgea W. Busha predsjedniku Baracku Obami ostavljena je unutar Resolute Deska u Ovalnom uredu, u kojem je Bush upozorio Obamu da će biti “trenutaka pokušaja”, da će njegovi kritičari “bjesnjeti”, da će ga njegovi prijatelji razočarati. Bush je, između ostalog, napisao, “imat ćete Svemogućeg Boga da vas utješi, porodicu koja vas voli i zemlju koja vas podržava, uključujući i mene”./Klix/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)