Home / Vijesti / BiH / Auto-litija krenula iz Trebinja ka granici Crne Gore

Auto-litija krenula iz Trebinja ka granici Crne Gore

Više stotina vozila krenulo je danas iz Trebinja u Svetovasilijevsku auto-litiju do Spomen-kapele u Klobuku, kao vid podrške odbrani pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori, a koloni vozila pridružio se i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.
Vozači su nosili srpske trobojke, kao i transparente na kojima je pisalo “Ne damo svetinje”, a čule su se i rodoljubive pjesme.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je poruku jedinstva, istakavši da nisu za nerede i za miješanje u odnose drugih država, ali da mora da se zna da postoji sloga i zajedništvo.

– Nije slučajno da idemo na Klobuk. To je mjesto gdje smo se zajedno borili u određenom trenutku kada je trebalo. Sloga je najbitnija, ne smijemo da dozvolimo bilo koja vlast da je u pitanju da se miješa u odnose Srpske pravoslavne crkve. Poruka je jasna : Ne damo svetinje – poručio je gradonačelnik Ćurić.

Aleksandar Sarić iz inicijativnog odbora rekao je novinarima da je uz blagoslov Njegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog Dimitrija narod Hercegovine organizovao auto-litiju kao podršku da se pošalje jasna poruka mira, ljubavi i bratske sloge.

Među brojnim učesnicima današnje litije je i Snježana Ninković koja je istakla je da današnji skup mnogo znači te da podržavaju braću u Crnoj Gori.

– Uvijek ćemo podržavati braću u Crnoj Gori. Ne damo svetinje – rekla je Ninkovićeva novinarima.

U februarskoj Svetovasilijevskoj litiji učestvovalo je više od 10.000 ljudi, koji su pješke prešli put od Mrkonjića, rodnog sela Svetog Vasilija, do Trebinja.

(Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

STJEPAN MESIĆ ZA N1 -DODIK I ČOVIĆ SU RAZBIJAČI BIH

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, komentarisao je u “Danu uživo” na N1 posjetu Zagrebu …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)