Home / Vijesti / BiH / SIPA uhapsila komandira PS Cazin jer je bespravno priveo osobu zbog komentara na Facebooku

SIPA uhapsila komandira PS Cazin jer je bespravno priveo osobu zbog komentara na Facebooku

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su uhapsili komandira Policijske stanice Cazin Saida Ljubijankića.
Njemu se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti i protupravno lišavanje slobode.

“Sumnja se da je u periodu od kraja aprila do sredine juna ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protuzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se slobode liši jedna oštećena osoba, iako se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela. Po nalogu osumnjičenog oštećena osoba je uhapšena i protupravno zadržana, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode. Osumnjičeni je nakon toga nastavio protupravno postupati te uprkos direktnom nalogu dežurnog tužioca, Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopćeno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

O daljnjim radnjama i eventualnim mjerama u ovom predmetu, postupajući tužilac će odlučiti nakon što osumnjičeni bude predat i ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

(Klix/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)