Home / Vijesti / BiH / “ŠESTORKA” LETI U NEBO?! Radončić: Bašić će biti ministar onoliko dugo koliko SBB ili DF budu htjeli. Ni sekundu duže!

“ŠESTORKA” LETI U NEBO?! Radončić: Bašić će biti ministar onoliko dugo koliko SBB ili DF budu htjeli. Ni sekundu duže!

Nedavni komentar ministra privrede Kantona Sarajevo Harisa Bašića o utjecaju i moći lidera SBB-a Fahrudina Radončića na Vladu Kantona Sarajevo izazvala je oštru i jasnu reakciju Radončića.

Nedavni komentar ministra privrede Kantona Sarajevo Harisa Bašića o utjecaju i moći lidera SBB-a Fahrudina Radončića na Vladu Kantona Sarajevo izazvala je oštru i jasnu reakciju Radončića.

Naime, ministar Bašić je navodno prije nekoliko dana komentirao na društvenim mrežama stabilnost vlasti u kontekstu uloge SBB-a, kazavši da se “Fahro pita o opstanku Vlade KS kao moja rahmetli nana”.
Na taj komentar reagirao je Radončić koji je ministru Bašiću poručio da “nana u političkom smislu lako može vaskrsnuti”.

SBB i ja zaista se trudimo da vladajuća šestorka u Sarajevu bude pozitivni pokazni poligon kako se prijestolnica i Kanton mogu uspješnije razvijati i graditi nego u vrijeme kada su drugi vladali njime. Uz sve razlike, koje i ja transparentno delegiram javnosti vezano za diskrecione fondove, nabavku helikoptera od nevjerovatnih 27 miliona KM itd. Vlada s gospodinom Fortom na čelu pokazuje važan kapacitet korekcije u hodu. Međutim, imam osjećaj da našu odgovornost u namjeri da Vlada zaista traje, neki iz NP-a shvataju kao našu nemoć ili strah od anonimusa u njoj”, poručio je Radončić.

On dodaje da vanjske pritiske da s DF-om obore ovu vladu može trpjeti, ali da unutrašnje uvrede neće.

“Ovom liku neko treba objasniti da će on biti ministar samo onoliko dugo koliko SBB ili DF budu htjeli. Ni sekundu duže! Naručito što mu ne vidim ama baš nikakav ekonomski rezultat njegovog ministrovanja za ovih godinu dana”, zaključio je Radončić./theBosniatime/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)