Home / Vijesti / BiH / Hrabri dječak Mak Hasić pobijedio bolest

Hrabri dječak Mak Hasić pobijedio bolest

Sedmogodišnji Mak Hasić, kojem je krajem marta dijagnostikovan rijedak i agresivan oblik ne-Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom, visokog stepena malignosti, pobijedio je bolest, objavljeno je na Facebook stranici “Srcem svi za Maka”.

“Od sreće sam plakala samo kad su se rodili moji sinovi i danas. Makovi snimci MRI i PET scan su pokazali da nema aktivnih ćelija raka. Nas lav je pobijedio. Dobio je ovu bitku, a ako Bog da danas je kraj i rata. Ostaju nam kontrole svako 3 mjeseca iduce dvije godine”, napisala je Lejla Huseinovic na Facbooku.

Dodala je da ostaju u Istanbulu i idući mjesec kako bi se uradile jos neke analize krvi, da se procjeni kada se Mak može vratiti normalnom životu, šoli i druženju s prijateljima.

“Statistike su na našoj su strani u slučaju povratka bolesti. U to ćemo da vjerujemo sada. Nadamo se i molimo Boga da se nikada ne vrati i da ovo ostane samo jedno ružno sjećanje iza nas. Hvala vam svima. Volimo vas i šaljemo poljupce iz toplog Istanbula”, navela je Lejla.

Za malog Maka prikupljan je novac kako bi se mogao nastaviti boriti protiv bolesti koja je ovom dječaku zahvatila više vitalnih organa uključujući bubrege, jetru, debelo crijevo, te koštanu srž koja je prema procjenama bila zahvaćena oko 16 odsto.

Limfom je u trenutku kada je Mak otišao u Tursku ušao u četvrti stadijum, od moguća četiri, međutim, nada za oporavak ovog dječaka je i dalje bila velika. /NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)