Home / EU / Glavni grad Hrvatske je Zagreb,a ne Beograd

Glavni grad Hrvatske je Zagreb,a ne Beograd

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović danas je prvi put komentirala napad na Srbe kod Knina te izjave koje stižu od Milorada Pupovca i Aleksandra Vučića. U intervjuu za HRT poručila im je da neće Srbija Hrvatskoj dijeliti lekcije.

“Pupovac mora shvatiti da predstavlja građane kojima je glavni grad Zagreb!”

“Izjava Pupovca u najmanju je ruku bezobrazna, a rekla bih i vrlo neodgovorna. Gospodin Pupovac iznio je, nažalost, niz neistina na račun vlastite države. On mora shvatiti da je on zastupnik u Hrvatskom saboru, da predstavlja srpsku zajednicu u Hrvatskoj, hrvatske građane kojima je glavni grad Zagreb, a ne Beograd”, komentirala je izjavu Milorada Pupovca da je Hrvatska čimbenik nestabilnosti u regiji.

Rekla je i kako srbijanski predsjednik Alekdandar Vučić ne samo da je tražio da se ne koristi izraz “velikosrpska agresija” već je to i molio no da mu ta molba nije bila uslišena i poručila da više nikada niti jedan srbijanski tenk neće ući u Vukovar.

Predsjednica je u razgovoru za Dnevnik Hrvatske televizije aludirala na Vučićevu potvrdu 21. kolovoza da je od šefice hrvatske države tražio da se ne koristi stalno taj izraz jer to više nema smisla, a Grabar-Kitarović je ocijenila da je “u diplomatskim odnosima i diplomatskoj korespondenciji vrlo,vrlo neprimjereno i nedopistivo prepričavati sadržaj razgovora u četiri oka”.

Time gubite vjerodostojnost. Međutim, kada je Vučić već to učinio onda ću i ja: ne da je tražio od mene da ne spominjem velikosrpsku agresiju već je to i molio, no kao što vidite, molba mu nije uslišena. Velikosrpska agresija jest zabilježena, nažalost, krvavim slovima u hrvatskoj povijesti. Ona je samo još jedan totalitarni režim i treba biti i tretirana tako. Ona je propala, ona je poražena. Međutim, isto tako svima onima koji i danas prijete Hrvatskoj želim vrlo jasno reći da nikada više ni jedan srbijanski tenk neće ući u Vukovar, neka se nitko time ne zavarava”, rekla je Kolinda.

“Neće Srbija Hrvatskoj dijeliti lekcije”

“Hrvatskoj svakako neće dijeliti lekcije država koja se nije suočila s vlastitom poviješću. Država koja ne samo da nije priznala velikosrpsku agresiju i zločine i genocid koji su počinjeni u njeno ime, država koja još i dan danas skriva podatke o nestalim hrvatskim braniteljima i civilima, što je za mene presudno pitanje međudržavnih odnosa i svakako Hrvatskoj neće držati lekcije država koja je rehabilitirala četništvo i srbijanski fašistički režim iz Drugog svjetskog rata. To po meni dokazuje da se to neko novo proeuropsko ruho doista u potpunosti izlizalo. Međutim, Hrvatska želi stabilne odnose sa Srbijom.

Prije svega, to je u interesu i srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji, moramo biti odgovorni. Neću dopustiti da nasjedamo na provokacije, neću dopustiti da nas se uvuče u verbalni rat, ali isto tako žestoko ćemo braniti hrvatske nacionalne interese”, komentirala je predsjednica./HRT/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)