Home / Vijesti / BiH / Braća Ćulum nakon ispitivanja izlaze na slobodu

Braća Ćulum nakon ispitivanja izlaze na slobodu

Braća Nermin i Armin Ćulum, koji su uhapšeni u Sanskom Mostu zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ubistvom biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića te ranjavanjem vozača Gorana Ilića kod Banjaluke, biće pušteni na slobodu.

Ovo piše “ATV”, navodeći da je ova informacija potvrđena u MUP-u.

Pored njih na slobodi je već i Goran Milanović koji je takođe uhapšen pod istim okolnostima.

Svi oni su, prema pisanjima pojedinih medija, uhapšeni zbog ranije saradnje sa Željkom Kovačevićem, Emiliom Baldom i Benedijem Đukanovićem – osobama koje je MUP Republike Srpske označio kao osobe koje se terete za teško krivično djelo ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Nermin i Armin Ćulum uhapšeni su juče u saradnji MUP-a Republike Srpske i MUP- a Unsko-sanskog kantona u okviru akcije pronalaska počinilaca dvostrukog ubistva koje je potreslo Banjuluku, ali i cijelu BiH.

Ćulumi su nakon hapšenja u Sanskom Mostu prebačeni u Banjaluku, a noć su proveli u pritvoru zbog kriminalističke obrade i ispitivanja. Oni se još uvijek nalaze u prostorijama MUP-a Republike Srpske do okončanja ispitivanja.

Na slobodu je ranije pušten i Goran Milanović. U nadležnost Tužilaštva predat je samo Emilio Baldo.

Iako se pretpostavljalo da će svi biti predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva do toga nije došlo s obzirom da je donesena odluka da oni budu nakon ispitivanja u prostorijama policije budu pušteni na slobodu.

Tokom jučerašnjih hapšenja, pored Ćuluma uhapšeni su Emilio Baldo i Goran Milanović, dok se za Benedijem Đukanovićem još uvijek traga.

Policija nastavlja radi na rasvjetljavanju slučaja, istraživanju motiva napada, te definitivnom utvrđivanju počinilaca i naručilaca./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)