Home / Vijesti / BiH / Ako neko u “Boksitu” da otkaz, otpustit će članove njegove porodice,poručio predsjednik Rajko Dukić

Ako neko u “Boksitu” da otkaz, otpustit će članove njegove porodice,poručio predsjednik Rajko Dukić

Boksit je akcionarsko društvo sa većinskim privatnim kapitalom i koje je u cjelosti privatizovano.

Na zvaničnoj stranici kompanije „Boksit“ iz Milića , danas je osvanulo šokantno obavještenje, u kojem predsjednik te kompanije Rajko Dukić otvoreno poručuje da ukoliko je neko dao otkaz u toj kompaniji ili to namjerava učiniti, da ta firma ima pravo otpustiti članove porodica radnika koji su otišli ili žele otići iz te firme.

Bez obzira što je pravo svakog zaposlenog u Kompaniji „Boksit“ da, po svojoj volji, može, kad želi, da raskine radni odnos, pravo je i Kompanije „Boksit“ da, članovima najuže porodice, onih koji su napustili ili žele da napuste Kompaniju „Boksit“, raskine radni odnos- naveo je Dukić.

Dukić je istu obavijest postavio i na svoj Facebook profil.

Boksit je akcionarsko društvo sa većinskim privatnim kapitalom i koje je u cjelosti privatizovano. U vlasništvu je većeg broja malih akcionara i fondova, a većinski paket ima menadžment Kompanije.

Inače, iz ove kompanije godinama stižu frapantni podaci o kršenju prava radnika,a mediji su prenosili čak i da je Dukić svojevremeno podvrgnuo poligrafskom testiranju više od stotinu radnika preduzeća „Boksit“, „Mileks“ i firmi koje su podizvođači radova u rudniku boksita.

Izvor/fokus.ba/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

TRUMP-Cijelo vrijeme se borim protiv zlobnih ljudi i duboke države

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da se sve vrijeme bori protiv “duboke države” koju, …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)