Home / Vijesti / BiH / Izetbegović: Dodik je krajnje pragmatičan političar, mijenja se kako se mijenjaju okolnosti

Izetbegović: Dodik je krajnje pragmatičan političar, mijenja se kako se mijenjaju okolnosti

On bi mogao prihvatiti da je aktivacija MAP-a tek tehničko pitanje i krenuti u pravom smjeru, rekao je lider SDA govoreći o predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je da Milorad Dodik i ne krije da se uzda u slabljenje Evropske unije i slabljenje NATO-saveza, a jačanje Rusije i njenog uticaja na Balkanu i u Evropi, dakle u stvaranje novih gravitacionih polja, novih alijansi koje ne bi bile prozapadne.

Dodik je krajnje pragmatičan političar, mijenja se kako se mijenjaju okolnosti. Već decenijama igra sa onima koji jačaju, kojima pripada budućnost. On bi mogao prihvatiti da je aktivacija MAP-a tek tehničko pitanje i krenuti u pravom smjeru, ali bi neko od strane uticajnih zapadnih sila i velesila trebao da mu u tome pomogne, da ga ubijedi da EU i NATO ne slabe, da nisu prošlost, već budućnost, istaknuo je Izetbegović.

Lider SDA u intervjuu za Dane, a čiji dio prenosi sutrašnji printani broj Oslobođenja, govori o postizbornim problemima, ali i odnosu susjeda prema našoj zemlji i špijunskoj aferi hrvatske obavještajne službe koja poprima međunarodne razmjere./oslobođenje portal/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)