Home / After Work / Auto / POGLEDAJTE VIDEO Zaboravite na LANCE ZA SNEG: Ovo je GENIJALAN izum!

POGLEDAJTE VIDEO Zaboravite na LANCE ZA SNEG: Ovo je GENIJALAN izum!

Uređaj se montira na spoljašnjoj strani točka i funkcioniše poput kandže, pružajući pneumaticima dodatni oslonac prilikom vožnje u zimskim uslovima.

Pronalazač ovog izuma kaže da ga je na traganje podstaklo maltretiranje vozača u zimskim danima. Tada je upotreba zimskih guma obavezna, a u pojedinim krajevima i upotreba lanaca.

Sprava se postavlja na točkovima, tako da zavrtanjem u kontra smeru od smera kretanja točka prijanja na svakom od njih. Jednostavna je za rukovanje, a svaka od njih teži oko 6 kilograma.

– Vlažni i klizavi putevi su me dovodili do ludila. Naročito bi me izluđivalo nameštanje lanaca u danima kada je nemoguće krenuti bez njih. Ovaj proizvod je pravi odgovor za muke miliona vozača – reči su tvorca ove napravePetera Grosa.

Uređaj se može koristiti na točkovima veličine od 38 do 45 centimetara, a uspešno su protekla testiranja za podneblje SAD, Kanade i Evrope.

Prema pisanju Dejli mejla, detalji o zvaničnom imenu proizvoda i datumu njegove komercijalne proizvodnje još uvek nisu poznati.

 

Balkanspress/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

DETALJI O ZAPOŠLJAVANJU U NJEMAČKOJ: PRIVILEGIJE ZA BALKANCE MLAĐE OD 45 GODINA

Državni sekretar u MUP-u Njemačke Štefan Majer (Stefan), pojasnio je za “Deutsche Welle”  detalje novog …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)