Home / Vijesti / BiH / Borenović: Ako na sceni ostanu isti akteri, ne piše nam se dobro

Borenović: Ako na sceni ostanu isti akteri, ne piše nam se dobro

Ako na onim nivoima koji se bave životnim pitanjima građana na sceni ostanu isti politički akteri, Boga mi nam se ne piše dobro, ističe predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

U razgovoru za Vijesti.ba, Borenović je godinu na izmaku ocijenio dramatičnom, jer je pokazala da klizimo u neizvjesnost i turbulentan period u kojem se “počinju legalizovati pljačka, korupcija, ubijanje, nerad, nečinjenje, institucionalni autizam”.

– Po prvi put osjećam da je ovo jednostavno period koji nas mora dobro prodrmati i svi se zajedno moramo zapitati kuda sve ovo ide – kaže Borenović, koji je i poslanik PDP-a u Parlamentu BiH.

Prema njegovim riječima, možda su i najbolji pokazatelji u koliko se teškoj situaciji nalazimo dugi redovi ispred ambasada i konzulata, a posebno red ispred Konzulata Slovenije u Banjoj Luci koji je iz dana u dan sve duži.

– Imam osjećaj da, ako na sceni ostanu isti politički akteri, prije svega kada je u pitanju vlast na onim nivoima koji se bave životnim pitanjima građana – zdravstvom, poljoprivredom, penzionim sistemom, prosvjetom, investicijama…, Boga mi nam se ne piše dobro – smatra Borenović.

U RS-u se, potcrtava, nastavlja s Vladom kontinuiteta koja je najodgovornija za trenutno stanje u kojem se nalazi taj bh. entitet.

– Ona je ponovo izabrana u jednom čudnom spletu okolnosti u kojem se nalazi dosta odmetnutih grupacija, novih partija i poslanika koji su već navikli da trguju mandatima i dobiju volju građana na kritici aktuelne vlade, pa se onda pridružuju i podržavaju upravo tu vlast – navodi lider PDP-a.

S obzirom na to da se vlade RS-a i FBiH bave upravo najvažnijim životnim pitanjima građana, poručuje kako baš i nije siguran da će one ponuditi adekvatna rješenja.

– Vjerovatno će pokušavati tim nekim farsama, lažnim slikama i iskrivljavanjem realnosti prikazati stanje mnogo boljim i građane uvjeravati da nije onako kako to oni vide vlastitim očima, već onako kako im to oni govore. Pred nama je jedan izuzetno težak i turbulentan period – zaključuje Borenović u razgovoru za Vijesti.ba.

D.K.

(Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)