Home / Vijesti / BiH / ZOI ‘84: Sabotaža od strane uposlenika, uništena staza i prekinuti elektrokablovi

ZOI ‘84: Sabotaža od strane uposlenika, uništena staza i prekinuti elektrokablovi

Nakon što je firma ZOI’ 84 obećala Sarajlijama da će od 1. decembra pustiti u funkciju skijališta na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu, zbog kvara na ski-liftu jutros je otvaranje na Bjelašnici prolongirano. Nezadovoljni građani koji su došli na Bjelašnici su zatekli nespremnu stazu i ski-lift koji nije radio.

Imamo prekid linije na liftu, radnici su na terenu i rade na otklanjanju problema. Nadamo se da će brzo biti uspostavljena linija. Izvinjavamo se svima, krenulo je naopako – kazali su iz ove firme jutros.

Kako su istakli uposlenici ZOI ‘84 šestosjed nije u funkciji, ali će tokom jutra biti pušten u rad samo za vožnju uz panoramsko razgledavanje s obzirom da gornji dio staze nije spreman za skijanje.

U popodnevnim časovima stiglo je i saopćenje ZOI-ja ‘84.

“Obavještavamo korisnike naših usluga da je zbog očigledne sabotaže od strane uposlenika preduzeća uništena staza i prekinuti elektrokablovi na BX. O svemu je obavješten MUP KS koji radi na utvrđivanju činjenica, a Uprava će u okviru svog djelokruga poduzeti odgovarajuće mjere prema počiniocim . Još jednom se izvinjavamo svim našim korisnicima i građanima Kantona Sarajevo”, stoji u saopćenju.

Podsjećamo, dgovorni za staze na Bjelašnici uputili su prethodnih dana poziv skijašima da subotu provedu na ovoj planini uz besplatno skijanje od 8 do 16 sati, kao i u noćnom terminu od 18:30 do 21:00 sati

 

(Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)