Home / Vijesti / BiH / Počinje projekt ARDUINO most

Počinje projekt ARDUINO most

SPARK school se dosad kroz svoje projekte najviše fokusiranona osnovnoškolce, no sad je red došao i na srednjoškolce. To je razlog zbog kojeg je danas u prostorijama SPARKa najavljennajnoviji projekt imena ARDUINO most.

Glavni cilj projekta je suradnja i timski rad 80 učenika iz osamsrednjih škola na području grada Mostara (četiri škole pohrvatskom i četiri po bosanskom planu i programu). Organizatorprojekta je udruga SPARK school, dok projekt podržavajuAmerička ambasada u BiH i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K, te Pedagoški zavod i Zavod za školstvo. Škole koje sudjeluju u projektu su:

 

Elektrotehnička škola Ruđera Boškovića

Gimnazija Mostar (hrvatski program)

Gimnazija Mostar (bosanski program)

2. Gimnazija Mostar

Mašinsko-saobraćajna škola

Srednja prometna škola

Gimnazija fra Grge Martića

Elektrotehnička škola Mostar

 

Kroz projekt učenici će dobiti priliku raditi s Arduino elektroničkim komponentama i steći znanja i vještine iz STEAM područja. Planiramo organizirati besplatne radionice elektronikeza 80 učenika.

Nakon 10 sati osnovnih Arduino radionica, učenici će imati 20 sati za razvoj vlastitih Arduino projekata, gdje će imati i mentore na raspolaganju. Na kraju projektaplaniran je sajam na kojem će učenici imati priliku prezentirativlastite radove. Sajam će se održati 13.4.2019.

Direktorica udruge SPARK school Matea Markić je rekla: “Ponosna sam na profesore koji iz objeručke prihvatili ovajprojekt i uistinu vjerujem u njih da će skupa s nama poboljšatibh obrazovanje.” Na konferenciji za novinare su se još obratilinova direktorica SPARKa Maja Miljević te edukator iz SPARK school Tomislav Kordić.

 

Jedva čekamo travanj da vidimo radove naših srednjoškolaca!

Objavljivanje ovog teksta je dijelom financirano grantomMinistarstva vanjskih poslova Sjedinjenih AmeričkihDržava (Department of State). Mišljenja, nalazi izaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključkeMinistarstva vanjskih poslova Sjedinjenih AmeričkihDržava.

 

Spark/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)