Home / Vijesti / Regija / CRNOGORCI ZADOVOLJNI: Turci oporavili tržište nekretnina u Budvi, evo što su sve POKUPOVALI

CRNOGORCI ZADOVOLJNI: Turci oporavili tržište nekretnina u Budvi, evo što su sve POKUPOVALI

Tokom ove godine u Budvi će biti prodano nekretnina u vrijednosti oko 130 miliona eura, što je najviše u posljednjih pet godina

Da se tržište nekretnina preporodilo, potvrđuje i podatak da će ove godine, u opštinsku kasu sliti čak tri miliona eura na ime naplate poreza na nekretnine. Ako se uzme da je ta cifra 80 posto od naplaćenog ukupnog poreza, koliko zakonski pripada lokalnim upravama, stvarna naplata iznosila je oko 3,8 miliona eura.

Petina preostalog naplaćenog poreza ide u državnu kasu. Iako je prvobitno bilo planirano da će naplata iznositi 2,5 miliona eura, rebalansom je ta cifra „podignuta“ za pola miliona. Budva je time zadržala lidersku poziciju na crnogorskoj obali, kada je riječ o biznisu s nekretninama, ali i građevinskom, sudeći po gradilištima koja niču iz dana u dan.

Budva/Montenegro

Preporodu tržišta nekretnina svakako su doprinijeli kupci koji u proteklih godinu i pol dana sve više dolaze iz Turske, a koji su tokom ove godine postali vlasnici više od stotinu nekretnina – stanova, poslovnih prostora i zemlje. Gotovo da nema stambene zgrade, luksuznog apartmanskog kompleksa, u kojima se na stanovima ili apartmanima nisu uknjižili turski državljani. Firme koje su osnovali u Crnoj Gori, sve više se pojavljuju i kao investitori u građevinskom biznisu, o čemu svjedoči i interesovanje firme turskih biznismena da grade hotel na parceli ispred Jadranskog sajma u Budvi.

Opština Budva na ime poreza na promet nekretnina u posljednje tri godine inkasirala je čak 12 miliona eura, pišu podgoričke „Vijesti“.

 

(SB/PD.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)