Home / Ličnosti / FALI RAMADANI, MISTERIOZNI MENADŽER BALKANSKIH ZVIJEZDA: Zastupnik najboljih srpskih i hrvatskih nogometaša koji vodi Ajdina Hasića u “Real”, a najskuplji igrač mu je Pjanić!

FALI RAMADANI, MISTERIOZNI MENADŽER BALKANSKIH ZVIJEZDA: Zastupnik najboljih srpskih i hrvatskih nogometaša koji vodi Ajdina Hasića u “Real”, a najskuplji igrač mu je Pjanić!

Impozantan je i spisak nogometaša iz Hrvatske kojima je menadžer Fali Ramadani. On je poslovanje u Hrvatskoj počeo sa Josipom Šimunićem, a danas su u njegovoj “ergeli”, pored ostalih, Ivan Perišić, Alen Halilović, Ante Rebić, Nikola Kalinić, Marko Rog…

Nogometni klub “Dinamo” iz Zagreba u posljednjih nekoliko nedjelja tokom kojih je ostvario najveći uspjeh u posljednjih 50 godina, plasman u narednu fazu takmičenja u Europskoj ligi, potresa i skandal vezan za nenadani odlazak iz kluba Ajdina Hasića, 17-godišnjeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Hasić je prije dvije godine stigao u zagrebački klub iz rodne Tuzle kao jedan od najdarovitijih mladih igrača u regiji. Zdravko Mamić, tadašnji gazda “Dinama”, tvrdio je da je napravio još jedan od svojih velikih poslova i da će na Hasiću klub obrnuti ogomne novce, kao i na brojnim drugim transferima koje je Mamić ostvario sa svojim štićenicima.

No, prije mjesec-dva na Maksimiru se desio preokret kakvog niko nije mogao predvidjeti: Hasić je otišao iz “Dinama” sa “čistim papirima”, urednom ispisnicom, kako tvrdi njegova majka Sabhira. Nedugo zatim stigla je vijest da 17-godišnji Bosanac odlazi, ni manje ni više, nego u madridski “Real”! Na ovaj obrat reagirao je i Zdravko Mamić iz svog novog doma u Hercegovini, optužujući rukovodstvo kluba za propuste koji će skupo koštati “Dinamo” u budućnosti i na sportskom i na poslovnom planu.

Majka bosanskog mladića kazala je da je daljnja karijera njenog sina u rukama menadžera Falija Ramadanija koji je uz njenu suglasnost i pregovarao sa slavnim madridskim Kraljevskim klubom.

Zagrebački “Jutarnji list” u suradnji sa beogradskim sportskim novinarima rasvijetlio je biografiju kontroverznog nogometnog menadžera Ramadanija i utvrdio da ovaj makedonski Albanac u svom “vlasništvu” ima skoro polovicu reprezentativaca Srbije, ali i Hrvatske.
Nije poznato gdje samozatajni Ramadani koji čak zabranjuje da ga se fotografira i objavljuju njegove slike u novinama, uopće živi. Pominju se Berlin i Palma de Mallorca kao mjesta u kojima najčešće boravi.

Od aktuelnih nogometaša selekcije Srbije Fali Ramadani brine o karijerama Adema Ljajića, Ante Rukavine, Luke Milivojevića, Filipa Kostića i Luke Jovića. Za ovoga posljednjeg, Jovića, rođenog u Bijeljini, Ramadani i njegovi suradnici do sada su platili “Partizanu” obeštećenje oko dva miliona eura. Jović koji nastupa i “Eincrahtu” iz Frankfurta i trenutno je najbolji strijelac “Bundeslige”, na tržišti vrijedi 18 miliona eura, a najzainteresiraniji za njega je slavni “Bayern”.

Impozantan je i spisak nogometaša iz Hrvatske kojima je menadžer Fali Ramadani. On je poslovanje u Hrvatskoj počeo sa Josipom Šimunićem, a danas su u njegovoj “ergeli”, pored ostalih, Ivan Perišić, Alen Halilović, Ante Rebić, Nikola Kalinić, Marko Rog…

Najskuplji nogometaš čiji je menadžer Ramadani je naš reprezentatiac Miralem Pjanić čija je cijana na tržištu 70 miliona eura. Deset miliona manja od Pjanićeve je cijena još jednog Ramadanijevog igrača Senegalca Kalidolou Kaulibalyja, Španjolac Marcons Alonso vrijedi 45 miliona eura, koliko i već pomenuti Hrvat iz “Interera” Ivan Perišić.

 

(S.Avdić)/SB/Poslovnidnevnik.ba/

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)