Home / Vijesti / BiH / Dodik stao u zaštitu Špirića, optužuje ambasadu SAD-a

Dodik stao u zaštitu Špirića, optužuje ambasadu SAD-a

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik za uvođenje sankcija Nikoli Špiriću krivi ambasadoricu SAS-a u BIH.

Kaže da je veoma zabrinjavajuće da se samo 28 dana prije održavanja izbora američka ambasadorka u BiH flagrantno umiješa u političke procese i izbore u BiH.

– Moram reći da ovo vidim kao posljednji trzaj odlazećeg Soroševog ambasadora po već viđenom scenariju. Iako su jasne namjere, poručujem ambasadorki da nas ovo sigurno neće omesti u našoj kampanji, kao i u onome za šta smo jasno opredijeljeni da ćemo uraditi poslije još jedne ubjedljive izborne pobjede, kao i da će nas ovo samo dodatno osnažiti u namjeri da još predanije štitimo interese Republike Srpske i srpskog naroda”, rekao je Dodik.

No Špirićev stranački i kolega sa “crne liste”, Milorad Dodik prešućuje činjenicu da je odluku o sankcionisanju Špirića i njegove porodice donio lično sekretar State departmenta Mike Pompeo, koji je na toj poziciji kao dio nove američke administracije.

Prema pravilima State Departmenta i državnog sekretara SAD ova vrsta sankcija se donosi u slučajevima kada postoje kredibilni podaci o umiješanosti stranih zvaničnika u obimnu korupciju.

Najvažnije pitanje nakon uvođenja sankcija Špiriću jeste hoće li se istražni organi u BiH pozabaviti saznanjima koje imaju SAD i istražiti kriminal za koji člana SNSD-a tereti Trumpova administracija.

(Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)