Home / Vijesti / BiH / I NIKOLA ŠPIRIĆ STAVLJEN NA AMERIČKU CRNU LISTU: Uključen u zaradu od javne korupcije, kompletnoj porodici ŠPIRIĆ ZABRANJEN ULAZAK U SAD!

I NIKOLA ŠPIRIĆ STAVLJEN NA AMERIČKU CRNU LISTU: Uključen u zaradu od javne korupcije, kompletnoj porodici ŠPIRIĆ ZABRANJEN ULAZAK U SAD!

Kako se navodi u odluci, Nikoli Špiriću i članovima njegove porodice, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru Špiriću, kćerki Jovani Špirić, zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Nikoli Špiriću, potpredsjedniku SNSD-a, objavljeno je večeras na zvaničnoj stranici State Departmenta.

Kako se navodi u odluci, Nikoli Špiriću i članovima njegove porodice, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru Špiriću, kćerki Jovani Špirić, zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Špriću se na teret stavlja da je “uključen u zaradu od javne korupcije, uključujući i prihvatanje neprikladnih koristi u zamjenu za njegove aktivnosti na javnoj funkciji i miješanje u javne procese”.

alt

 

Nedavno je ministar Dragan Mektić kazao da je Nikola Špirić  veća prijetnja sa stanovišta korupcije u BiH, nego što je to islamski ekstremizam.

Mektić je rekao da u BiH praktično nema nijedne korupcione afere u kojoj se njegovo ime ne pominje.

– Znam ja šta Nikolu Špirića zabrinjava. To su činjenice koje ova vlast i ovo Ministarstvo utvrđuje, a u kojima je on učesnik. Sjetimo se samo izjave Kemala Čauševića u vezi afere `Pandora`. Tu je i ekspresno završena istraga u vezi sa kupovinom stana u Beču kojom je njegov prijatelj Goran Salihović rukovodio – kazao je.

Mektić je Špirića podsjetio i na to da je desetine puta dolazio u posjetu Salihoviću, te da je bez ikakvih operativnih i istražnih provjera uspio da zatvori istrage.

– Taj posao će se ponovo pokrenuti, a ja ga pozivam da sada ponovo pokuša uz pomoć političkih veza da zaustavi istrage – naglasio je Mektić.

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)