Home / Ličnosti / Ubijeni Britanac na Zrću bio je pljačkaš, pogledajte snimku pljačke u kojoj je sudjelovao

Ubijeni Britanac na Zrću bio je pljačkaš, pogledajte snimku pljačke u kojoj je sudjelovao

BRITANAC Ugo Wilson, koji je jučer rano ujutro ubijen na Zrću, bio je pljačkaš.

>> Ovo je Britanac ubijen na Zrću

>> FOTO Ovo je osumnjičeni za ubojstvo Britanca na Zrću, uskoro pressica policije

Naime, prije pet godina Wilson je kao dio organizirane razbojničke skupine orobio više od 40 trgovina u Londonu. Krali su mobitele, laptope i tablete i tijekom pet mjeseci pljačkanja počinili štetu u iznosu od 150 tisuća funti. Wilson je tada osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora.

Imali su između 15 i 22 godine

Britanski portal Sky News u ožujku 2013. objavio je snimku jedne od pljački na kojoj se vidi poveća grupa muškaraca u pohodu na skupocjenu tehnologiju. Imali su između 15 i 22 godine.

Snimku pljačke pogledajte ovdje.

Podsjetimo, 26-godišnjeg Wilsona je jučer rano ujutro nožem na smrt izbo godinu dana mlađi Britanac ispred noćnog kluba na Zrću. Prema zasad još uvijek neslužbenim informacijama, do sukoba između dviju skupina Britanaca došlo je zbog preprodaje droge.

Navodno su dvije skupine danima dilale drogu na Zrću, a do sukoba je došlo nakon što su izbačeni iz kluba. Osumnjičeni za ubojstvo uhićen je jutros u Zračnoj luci Split.

Policija objavila nove detalje ubojstva

Policija je danas u 18 sati sazvala konferenciju za medije na kojoj je iznijela detalje ubojstva te akcije u kojoj je uhićen ubojica sa Zrća.

“Vjerujemo da ćemo skupiti dovoljno dokaza uz snimke nadzorne kamere. Sutra će do 9 i 30 biti prebačen nadzorniku, a po nadležnosti je u ŽDO u Zadru. Moram pohvaliti sve službenike koji su sudjelovali u iscrpnom istraživanju i već u prvih 24 sata smo uspjeli identificirati osumnjičenog. U sljedećih 14 sati je pronađen i uhićen.

Sinoć kad smo bili gotovo nedvojbeno sigurni da se radi o njemu, raspisali smo tjeralicu. Zapovijed je bila da ne smijemo dopustiti da napusti teritorij RH. Ne očekujem da će nam previše reći, a iskaz će biti uz tumača i odvjetnika kojeg on izabere. Osumnjičenik ima gustu crnu kosu, a nakon počinjenja izbrijao je glavu na ćelavo”, rekao je glasnogovornik policije i pohvalio policiju.

Dodao je kako oružje nije pronađeno i pretpostavlja kako ga je negdje odbacio ili prikrio. Nisu mu poznati konkretni motivi ubojstva. S mjesta događaja ubojica je pobjegao motorom.

“Ne vjerujem da je tu bio pomagač. Osoba koja ga je povezla nije bila uključena uz sam događaj”, kazali su iz policije.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)