Home / Ličnosti / Ovo je Britanac ubijen na Zrću

Ovo je Britanac ubijen na Zrću

POZNANICI i prijatelji Britanca ubijenog jučer na Zrću od njega se opraštaju putem društvenih mreža. Njegovu fotografiju objavili su i neki britanski mediji.

26-godišnjeg Uga Wilsona jučer rano ujutro na poznatoj plaži drugi Britanac na smrt je izbo nožem.

Uhićen prije pet godina zbog pljački

Wilson je 2013. uhićen kao dio organizirane razbojničke skupine koja je djelovala na području Londona i orobila više od 40 trgovina između srpnja i prosinca 2012. godine. Krali su mobitele, laptope i tablete te počinili materijalnu štetu u iznosu od 150 tisuća funti.

“Kraze, počivaj u miru”

Prijatelj iz djetinjstva imena Charlie virtualnim putem oprostio se od Uga, kojeg su zvali Kraze.

“Ne mogu vjerovati da smo izgubili ‘brata’ i čovjeka s kojim sam odrastao. Nemam riječi, nemam riječi… Počivao u miru”, napisao je dotični Charlie.

Drugi prijatelj imena Leon, čiji je brat bio s Ugom na Zrću, jučer je također objavio opraštajuću poruku.

“Ovaj svijet je sj****o mjesto. Još jučer gledao sam tebe i brata kako uživate na festivalu da bih jutros otkrio da si ubijen. Kraze, počivaj u miru”, napisao je Leon.

Osumnjičeni uhićen jutros, htio je pobjeći avionom

Osumnjičeni je jutros uhićen u Zračnoj luci Split. Ima 25 godina i također je britanski državljanin. On će tijekom dana biti prepraćen na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Novalja.

“U sklopu kriminalističkog istraživanja ubojstva i pokušaja ubojstva na Zrću, jutros u 9.30 sati, na aerodromu Resnik kod Splita, policijski službenici Postaje granične policije Split – Resnik uhitili su 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelima.

Provođenjem kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima policijski službenici su došli do saznanja o mogućem počinitelju, a u daljnjem istraživanju i operativnim radom utvrđen je njegov puni identitet”, priopćila je policija.

Navodni razlog svađe i ubojstva je preprodaja droge

Podsjetimo, jučer ujutro oko 5.30 ubijen je 26-godišnji Wilson. Njegov prijatelj, koji je nakon sukoba s teškim ozljedama primljen u Opću bolnicu Zadar više nije životno ugrožen, doznaje se u bolnici.

“Stanje teško ozlijeđenog muškarca poboljšano je, više nije životno ugrožen i iz jedinice intenzivnog liječenja u četvrtak oko podneva premješten je na odjel kirurgije”, izjavio je za Hinu zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Prema zasad još uvijek neslužbenim informacijama, do sukoba između dviju skupina Britanaca došlo je zbog preprodaje droge. Navodno su dvije skupine danima dilale drogu na Zrću, a do sukoba je došlo nakon što su izbačeni iz noćnog kluba.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)