Home / After Work / Auto / Ovo je novi Q8, najprestižniji crossover u Audijevoj gami

Ovo je novi Q8, najprestižniji crossover u Audijevoj gami

AUDI je skicom najavio novu perjanicu Q serije crossovera, ali i cijele game.
Počelo je. Nakon višemjesečnih iscrpljujućih najava Audi je konačno odlučio pokazati novi Q8. Istina, radi se o skici, ali ona otkriva više no što su pokazali svi dosadašnji teaseri zajedno. Pogled na stražnji kraj potvrđuje predviđanja o vrlo dinamičnoj sportskoj formi. Mišićav i moćan nastup upotpunjuje horizontalni svjetlosni sklop po cijeloj širini stražnjeg kraja, kao i dvostruki ispuh trapezoidnog presjeka. Nema sumnje, ovdje se igra na snagu, a eko priča je ostavljena za e-tron.

Osjetno dinamičniji od modela Q7, novi Q8 dijeli tehnologiju s prije spomenutim, a time i s Lamborghinijevim Urusom i Bentleyjem Bentaygom. Pretpostavlja se kako će i pogon biti dostojan statusa najmoćnijeg Audija. Naravno, plug-in hibrid je gotovo siguran, i to u kombinaciji 3.0 V6 turbo benzinca. U tom slučaju je realnost oko 450 KS i 700 Nm. No ipak, najzanimljivijom se čini opcija RS izvedbe s Urusovim pogonom.
Što nas sve čeka u Audiju ne žele reći, nego sve zainteresirane pozivaju da prate petodijelni serijal čija prva epizoda starta 21. svibnja.

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)