Home / Vijesti / BiH / PO NALOGU TUŽILAŠTVA USK: Policija pretresa stan federalnog zastupnika Asima Kambera

PO NALOGU TUŽILAŠTVA USK: Policija pretresa stan federalnog zastupnika Asima Kambera

U Sanskom Mostu u toku je pretres stana federalnog zastupnika Asima Kambera (SDA) i predsjednika lokalne stranke kao i pretres porodične kuće Kamberovih u sanskom naselju Pobriježje.
Ovu akciju vode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) po nalogu Tužilaštva USK.

Nezvanično, u stanu Asima Kambera traže se dokazi vezani za objave transkripata na njegovom blogu asimkamber.com i na portalu inmedia.ba. Vrši se pretres i pomoćnih prostorija u podrumu ove zgrade.

Kako portal Normala saznaje, Asim Kamber je bio odsutan,navodno na putu pa je policija zatražila od njegove supruge da otvori stan i pomoćne prostorije.

Na periferiji grada na putu prema Prijedoru u dvorištu porodične kuće Kamberovih slična slika-nekoliko policijskih auta i istražitelji.

Kamber je posljednjih sedmica objavio više audio i video zapisa od kojih se neki tiču aktuelnih sudskih krivičnih postupaka.

Tako je objavio četiri transkripta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koje je ova policijska agencija radila tokom posebnih istražnih radnji po nalogu Tužilaštva USK u krivičnom predmetu protiv bivšeg direktora Unsko-sanskih šuma Đevada Muslimovića i još pet njegovih optuženih suradnika.

Ovi transkripti još nisu korišteni tokom sudskog postupka, pa se čini da je Kamber ušao u oblast činjenja krivičnog djela ometanja rada pravosuđa i uticaja na svjedoke.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)