Home / Vijesti / Regija / VELIKA ZAPLJENA NA GRANIČNOM PRIJELAZU IVANICA: Albanac pokušao prokrijumčariti 22 kg marihuane, odao ga jedan detalj (FOTO)

VELIKA ZAPLJENA NA GRANIČNOM PRIJELAZU IVANICA: Albanac pokušao prokrijumčariti 22 kg marihuane, odao ga jedan detalj (FOTO)

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH otkrili su na graničnom prijelazu Deleuša pokušaj krijumčarenja oko 22 kilograma marihuana. Nedozvoljenu supstancu preko graničnog prijelaza pokušao je prokrijumčariti albanski državljanin.

Dana 22. aprila u tri sata ujutro na graničnom prijelazu Ivanica, između BiH i Republike Hrvatske pojavilo se vozilo marke “Renault Secenic”, registarskih oznaka Republike Albanije. U vozilu se nalazilo troje putnika, a vozilom je upravljao K.F. rođen 1988. godine, državljanin Republike Albanije.

 

alt

 

Na osnovu izraženih sumnji vizuelnim pregledom vozila uočene su prepravke na dijelu poda iza vozačevog sjedišta, a radilo se o izrezanom podu ispod patosnica dimenzija 50×40 centimetara, koji je naknadno spajan silikonskom masom.

 

Budući na graničnom prijelazu Ivanica nije postojala specijalistička oprema za detaljan pregled vozila, isto je u pratnji upućeno na granični prijelaz Deleuša. Na ovom graničnom prijelazu je izvršen detaljan pregled vozila upotrebom specijalističke opreme “Buster i Endoscope”, koju je UIO i Graničnoj policiji BiH donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS.

 

alt

 

U spornom dijelu vozila uočeni su predmeti koji svojim izgledom podsjećaju na paketiće umotane u prozirnu foliju. Daljni rad na slučaju preuzeli su inspektori Granične policije BiH i u kritičnom dijelu vozila pronašli 22 pakovanja (oko 22 kilograma), zeljaste materije koja asocira na marihuanu.

 

Sve aktivnosti na terenu provedene su u saradnji službenika Uprave za indirektno oporezivanje i Granične policije BiH. Protiv odgovornih lica biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom u skladu sa zakonskim propisima.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)