Home / Kompanije i Tenderi / Rimac sutra predstavlja svoj novi bolid, na Fejsu otkrio da će imati nevjerojatnih 1914 konjskih snaga

Rimac sutra predstavlja svoj novi bolid, na Fejsu otkrio da će imati nevjerojatnih 1914 konjskih snaga

MATE RIMAC će na sajmu u Ženevi sutra predstaviti svoj novi bolid, a danas je na Fejsu otkrio jedan nevjerojatan podatak o njemu.

“Što stiže sutra? Puno stvari. Između ostalog – ovo”, napisao je Rimac na Facebooku uz kratki teaser video koji prikazuje da će novi Rimčev električni hiperautomobil imati nevjerojatnih 1914 konjskih snaga.

Da se radi o, blago rečeno, impresivnoj snazi, govori i komentar poduzetnika i filantropa Nenada Bakića, koji je Rimcu na Fejsu napisao: “Zaboravili ste decimalni zarez nakon 1, prije 4”.

Službeno predstavljanje sutra u Ženevi

Podsjetimo, novi Rimčev bolid, koji po performansama trebao nadmašiti novi Tesla Roadster, bit će predstavljen sutra, 6. ožujka u 14:30 na međunarodnom auto showu u Ženevi, a Rimac Automobili su nedavno objavili video koji prikazuje izgled novog bolida.

Nakon što je Rimac nedavno objavio prvi teaser video za novi bolid, o njemu su se raspisali brojni svjetski mediji, a naročito oni posvećeni električnim automobilima.

“Zašto igrati po pravilima kad možeš promijeniti igru”

Rimac je svoj novi bolid najavio krajem siječnja, kratkim teaser videom u kojem su se nazirali obrisi novog modela. Iz tvrtke ga nazivaju “hiperautomobilom nove generacije”, a najavljen je uz slogan “Zašto igrati po pravilima kad možeš promijeniti igru”.

Atraktivan električni coupe djeluje daleko ozbiljnije od prethodnika, možda zbog nešto agresivnijih linija.  Podsjetimo, dosadašnji Concept One nudio se i u sportskoj Concept S izvedbi, a o broju proizvedenih i prodanih primjeraka može se špekulirati. Zadnji službeni podatak iz veljače prošle godine navodi osam primjeraka, ali i obećanje kako će novi model doživjeti veću nakladu, oko 20 primjeraka. Hoće li zato biti i dostupniji, nije poznato.

Britanski Autocar piše kako će Concept_Two, kako ga mnogi zovu, imati baterije od 120 kWh. Veći kapacitet bi u pravilu trebao značiti i veći doseg, osim ako se nešto drastično ne promijeni u pogonskoj grupi. Podsjetimo, zadnja izvedba Concept_One imala je baterije od 90 kWh, raspolagala je snagom od maksimalne 1224 KS, a deklarirani doseg je bio do 350 km. S druge strane, Tesla Roadster će imati baterije od čak 200 kWh, a time i doseg od gotovo tisuću kilometara.

Index.hr

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)