Home / Ličnosti / Rita Ora: Ponosna sam što sam Albanka-Priština na nogama !!

Rita Ora: Ponosna sam što sam Albanka-Priština na nogama !!

Popularna britanska pjevačica Rita Ora, porijeklom sa Kosova, održala je koncert u Prištini povodom proslave desetogodišnjice  proglašenja nezavisnosti bivše srpske pokrajine.

Priština na nogama, Rita Ora pjevala pred 300.000 Kosovara

pristinakoncert

Ponosna sam što sam tu rođena i što mogu pjevati za vas, kao vaš predstavnik u svijetu i prijatelj.“Dugo nam je trebalo da stignemo do ove tačke, i mislim da je ovo početak izvanrednog puta za našu zemlju”, izjavila je 27-godišnja pjevačica, koja je prije koncerta posjetila premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Na svom se profilu na Instagramu pohvalila da je koncert, održan u središtu Prištine, gledalo preko 300.000 ljudi. Foto: Instagram/RitaOra ‘Stižem kući. Veselim se što ću pjevati svim slobodnim ljudima u Prištini, gdje slavimo 10 godina nezavisnosti. Ponosna sam što sam tu rođena i što mogu pjevati za vas, kao vaš predstavnik u svijetu i prijatelj’, rekla je prije nekoliko dana lijepa Kosovarka, koja je rođena u Prištini, a s obitelji je kad joj je bila godina dana preselila u London. Besplatni koncert započeo je u 22 sata, a održao se na tri lokacije, počeo je na Skenderbeg trgu, nastavio se na Trgu majke Tereze i završio na Trgu Zahira Pajazitija, javlja tportal. Nakon koncerta, Rita Ora je privatnim zrakoplovom odletjela iz Prištine. 1 / 10 Rita Ora održala koncert na Kosovu Na svom je profilu na Instagramu puna dojmova napisala: ‘Rekli su mi da me noćas gledalo oko 300.000 ljudi. Sretan vam Dan nezavisnosti! Nigdje radije ne bih bila. Ovo smo započeli zajedno i ne bih bila ovdje bez vas. Zahvalna sam. Ponosna sam. Ja sam Albanka. Do sljedećeg puta!’

Inače, Ora i njena porodica napustili su Kosovo 1991. godine, kada je pjevačica imala godinu dana.

Rita je tokom nastupa nosila crveno-crni kostim, istih boja koje se nalaze na albanskoj zastavi.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)