Home / Ličnosti / VUČIĆ NA PANTOVČAKU: VIDIO SAM PAROLE “ČETNIK, POČETNIK”, ALI JA NISAM ČETNIK! MOJI NISU NIKOGA UBIJALI!(VIDEO)

VUČIĆ NA PANTOVČAKU: VIDIO SAM PAROLE “ČETNIK, POČETNIK”, ALI JA NISAM ČETNIK! MOJI NISU NIKOGA UBIJALI!(VIDEO)

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić stigao je u posjet Hrvatskoj koji bi trebao ublažiti napetosti u odnosima dviju država, ali je prije toga ukazao i na neka raizlaženja među glavnim kreatorima hrvatske vanjske politike. U Zagrebu su na snazi jake mjere sigurnosti. Snajperisti i policija u civilu čuvat će Vučića.

Vučić je na Franju Tuđmana sletio oko 10 sati, nakon čega je odmah krenuo prema Pantovčaku na susret s Kolindom.

Novinarka TV Pink je pitala Vučića o prosvjedu.

“Ja ne znam koiko je prosvjeda bilo, vidio sam neke ljude usput, pisalo je “Konju, ne laži”, nešto oko izvinjenja, zatim “Četnik, početnik”, nisam se strašno uznemirio. Predsjednica me ovdje dobro primila. To je njihov posao, svatko neka radi svoj posao, nekad prosvjeduju i u Srbiji protiv mene. Nikome se ne želim pravdati, ja nisam četnik, nitko mi u obiteli nije bio četnik, obitelj Vučić je stradala u svim ratovima”, rekao je Vučić.

“Demokratsko je pravo prosvjedovati, ali sam protiv govora mržnje. Svojemišljenje treba izražavati na kulturan način. Poruka srbijasnkoj javnosti: Ne smijemo dopustiti da nam politiku s ruba politčkog aspekta diktiraju pojedinci. Politiku moramo diktirati mi državnici”, osvrnula se Kolinda.

MALO RANIJE:

13:13 “Hvala na pozivu i dobrodošlicu. Razumijem da to za vas nije bio lak potez posebice za atmosferu koja je stvarana u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj, čestitam vam na hrabrosti.

Doći ćemo do toga da budemo kao Norveška i Švedska. Moramo gledati u budućnost.

Oko granice Hrvatska se poziva na katastarske knjige, Srbija se pozvia na zakon. Imamo potpuno drugačije stavove, pokušat ćemo to riješiti bilateralnim putem.

Idući tjedan ću se sastati s predstavnicima udruga nestalih, mislim da je to važno i za Srbe i za Hrvate.

Razgovarali smo o pripadnicima manjina.

Ovakve smo ideje, oko pruge,  imali prije pet godina, ali netko nije bio zainteresiran za istočne izlaznice, ako se to tako kaže. Mi jesmo zainteresirani za prugu prema Zagrebu, to je važno, za naše povezivanje, za ekonomskinapredak, za povzivanje s centralnom Europom. S premijerkom brnabić sam se dogovorio da pokušamo promijeniti atmosferu. Toće biti obaveza svih predsatvnika srpske politike bez obzira da li će hrvatska vlada odgovarati na to pozitivno ili ne. To je s naše strane ne zato da bismo se nekome dodvoravali, nego smatramo da je naš odnos ključan za cijelu regiju.

Razgovarali smo i tome da postignemo dijalog između naših crkava, zato ću danas razgovarati s kardinalom Bozanićem, i zato sam dobio pozitivne riječi iz pravoslavne crkve.

Mislim da smo za budućnost naših naroda uradili dobar posao za naše narode.

Ja sam spremio popis dokumenata koje smo vam spremili jer svaki put neki dokument donesemo. Ovo je popis matičnih knjiga

Ne mogu obećati da ćemo sve riješiti, ali ćemo se potruditi”.

13:10 “Treće pitanje je pravosudno pitanje. Kroz rad odgovarajućih tijela nastavlja se raditi na svim pravosudnim pitanjima koje opterećuju dviej države. pitanje granica je jedno do toh. Naš prijedlog je da nastavimo bilateralne razgovor kroz naredne dvije godine, a ako se ne dogoovrimo u tom vremenu onda da idemo pred međunarodna tijela.

Razgovarali smo o jugositoku Europe, o nekim konkretnim koracima, o fondovima EU, jedan od projekata koje predlazemo da se ubrza obnova željezničke pruge – Zagreb –  Vinkovci – Tovarnik – Šid – Beograd.”, rekla je Kolinda.

 

Izvor: koktel.org

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)